ESKARIKIERTUE 9.1-3.2.2107

Turun NMKY koris toteutti yhdessä mailapelien (TVS-tennis ja sulkapalloseura Clear) kanssa lajikokeilukiertueen eskarilaisille. Lajikokeiluihin osallistui Haarlan, Martin, Moikoisten, Moision, Vasaramäen, Uittamon, Wäinö Aaltosen ja Ilpoisten eskarilaisia. Yhteensä lapsia oli liikkumassa reilusti yli 200.
Koripalloa harjoiteltiin leikkien avulla ja lapset pääsivät kokeilemaan koripallon perustaitoja: syöttelyä, kuljettamista sekä heittämistä.

Erityisen hauskaa oli korin tekeminen. Puolapuihin kiinnitettävät matalat korit mahdollistivat paljon onnistumisen iloa. Lapset olivat innokkaita ja oppivat nopeasti. Kokeilutunti kesti 45 minuuttia ja lopussa kysyttiin palautetta siitä, mitä lapset olivat pitäneet harjoitteista. Moni olisi vielä halunnut jatkaa pidempäänkin.

Eskarilaisista löytyi innostuneita koripalloilijoita ja heitä onkin näkynyt jo Pikkususien joukkueissa. Tulevaisuudessa varmasti vieläkin enemmän. Kuvissa valmentajan varusteet. Oli hieno projekti, jota on tarkoitus jatkaa vielä tänä keväänä.
Koriksen ohjaamisesta vastasi myös Pikkususien ohjaajana toimiva Laura Takalo.
Eskarikiertue on muodostunut jo osaksi koriksen perustoimintaa ja se toteutetaan yhteistyössä Turun Liikuntatoimen ja LiikU:n kanssa.