Namikan ykkösripari käynnistää Harvan leirikesän

Turun NMKY – YMCA Turun rippikoululeirit ovat olleet vetonauloja jo neljän vuosikymmenen ajan. Harvan saaren leirikeskuksessa järjestettävien leirien ohjelma perustuu monipuolisuuteen – perinteisen rippikoulusisällön – oppituntien ja harjoitusten lisäksi tehdään paljon yhdessä. Saari tarjoaa puitteet aktiiviseen toimintaan ja koulutetut ohjaajat yhdessä työntekijöiden kanssa vastaavat siitä, että porukkahenki muodostuu ja säilyy.

Turun NMKY – YMCA Turku järjestää leirisaaressaan Harvassa kesällä 2018 kaksi omaa rippileiriä yhteistyössä Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän ja Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Lisäksi saaressa järjestetään kaksi seurakuntayhtymän rippileiriä. Ensimmäinen Turun NMKY:n rippileiri järjestettiin vuonna 1980, tämän jälkeen niitä on järjestetty vuosittain kaksi. Leirit ovat reipashenkisiä ja ulkoilupainotteisia. Leirin aikana toteutetaan mm. retkiä saaristoon.

Rippikoulun käy Suomessa vuosittain 45 000 nuorta, 90 % osallistuu rippileirille. Harvan kahdeksan päivää kestävää leiriä edeltää talven aikana suoritettavat rippikoulutapaamiset, mm. musiikki-illat, jumalanpalveluksiin osallistuminen ja omaan seurakuntaan tutustuminen.

Harvan rippikoulut ovat nostaneet suosiota vuosittain. Tänä vuonna rippikouluihin haki lähes 150 nuorta, joista 50 valittiin leireille. ”Uskon Harvan leirien suosion johtuvan leirien toiminnallisesta sisällöstä ja hyvästä porukkahengestä. Tällaiset jutut kerrotaan helposti eteenpäin ja sana leviää nuorison keskuudessa. Kaverit ovat tärkein ja arvokkain tietolähde nuorille ja suositusten perusteella valitaan myös rippikoulupaikka” kertoo Turun NMKY:n järjestötoiminnanjohtaja Ilpo Lahdenkauppi.  Turun NMKY:n leireille hakee nuoria paljon myös Turun ulkopuolelta.

Rippileirien lisäksi Harvassa järjestetään myös muuta leiritoimintaa koko kesän; saaressa on juhannusta lukuun ottamatta leiri käynnissä koko kesän ensimmäisestä koulujen lomapäivästä aina koulujen lukukauden alkuun elokuussa. Leirikokonaisuus sisältää leirejä kaiken ikäisille: tytöille ja pojille, perheille, isille ja lapsille ja isovanhemmille.