Puhu vei Kristikalta kotikenttäedun ja johtaa I B:n finaalisarjaa voitoin 2-0

Ottelu eteni tasaisesti pelin ensimmäisen ja toisen jakson. Puoliajalla numerot olivat 33-36. Kolmannen jakson alku oli Kristikalle synkkä ja PuHu kasvatti johdon numeroihin 44-53. PuHu voitti  läpi ottelun lähes kaikki 1-1 tilanteet ja pystyi viimeistelemään lähietäisyydeltä kohtuullisen helppoja koreja. Monesti he saivat vielä onnistuneen kakkosen lisäksi yhden bonusheiton.

Neljännellä jaksolla Kristika sai vielä kirivaihteen päälle ja Timka Jaakkolan ja Tomin Lommin  kolmosilla ottelu tasoittui lukemiin 67-67 kun peliaikaa oli jäljellä 1.54.

Puhun valmentaja Kristian Palotie totesi ottelun jälkeen heidän olleen varsinkin ottelun lopussa huolellisimpia pelin pienissä yksityiskohdissa ja he pääsivät tuon Kristikan kirivaihteen jälkeen viimeistelemään loppunumeroiksi 72-77.

PuHun parhaimmistoa oli kokenut Eero Lehtinen, joka teki ottelussa 28 pinnaa.

Noita edellä mainittuja kolmosia lukuun ottamatta Kristika Turku tuskaili koko ottelun heitoissaan kaaren takaa. Kotijoukkue heitti kolmosia 36 kertaa ja niistä onnistui kuusi, heittoprosentin ollessa 14.

Mitään selkeää selitystä huonoon heittoprosenttiin Kristikan valmentaja Ronde ei tiennyt. Hänen mukaansa PuHu on saanut heistä jonkínlaisen henkisen yliotteen ja sitä kautta oman pelin rytmi muuttuu ja pelaaminen menee pakottamiseksi ja viimehetken 1-1 pelaamiseksi.

Kristikan onnistumisista vastasivat tänään Mikael Laihonen ja Eero Innamaa.  Mikael valittiinkin kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Mikael otti ottelussa peräti 18 levypalloa ja teki saman verran pisteitä. Mikaelin mukaan Kristikan peli oli pikkasen parempaa kuin edellisessä pelissä, mutta tuo heittopelin tahmeus oli tänään vain niin ratkaisevaa.  Eikä hänen mukaansa joukkueen itseluottamuskaan ollut ihan kohdallaan.

Harvoin on nähty Ronden näyttävän tunteitaan niin voimakkaasti kuin tänään nähtiin ottelun jälkeen.   Ronden mukaan joukkue ei tule helpolla myymään nahkaansa torstain  pelissä.   Ottelun tilastoihin pääset tästä.