SATA VUOTTA TÄYTTÄVIEN TURKULAISTEN MERIPARTIOLIPPUKUNTIEN LAHJA LAPSILLE

Sata vuotta täyttävät turkulaiset meripartiolippukunnat, mukana Turun NMKY:n Auran Tähti Pojat, tarjoavat sadalle lapselle unohtumattoman purjehduskokemuksen partioaluksilla. Lapset kutsutaan purjehtimaan Turussa torstaina 24.8.2017.

Turkuun perustettiin vuonna 1917 viisi partiolippukuntaa. Partiovuosi 2017 on näiden lippukuntien sadas toimintavuosi, jota juhlistetaan monin tavoin. Lippukuntien omien leirien ja retkien lisäksi juhlivat partiolaiset haluavat antaa lahjan lapsille, jotka eivät ole osallistuneet partiotoimintaan tai päässeet purjehtimaan.

Sata lasta kutsutaan purjehtimaan Turkussa torstaina 24.8.2017

Tapahtuma järjestetään Turussa juhlivien lippukuntien koulutusaluksilla. Tapahtumaan pyritään löytämään osallistujiksi 8-12  -vuotiaita, partiota harrastamattomia lapsia erilaisista lapsi- ja nuorisotyötä tekevistä  yhteisöistä. Tapahtuman toivotaan olevan unohtumaton elämys, joka samalla myös yhdistää veneisiin kutsuttuja lapsia.

Partiolaiset auttamassa ja rakentamassa ystävyyttä

Idea tapahtumasta syntyi Auran Tähti Poikien partiojohtaja Antti Valtolalle, kun juhlavuoden tapahtumia alettiin suunnitela jo kaksi vuotta sitten. Partiolaiset saavat harrastuksensa kautta paljon kokemuksia, joita muut lapset ja nuoret eivät välttämättä saa koskaan. Meripartiotoiminta tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia sekä kotimaassa että kansainvälisillä vesillä. Satavuotiailla lippukunnilla on tapahtuman myötä mahdollisuus tarjota tämä kokemus myös lapsille, jotka partiotoiminnan kautta ole muuten vesille pääseet. Partiolaiset haluavat toimia ja olla avuksi kaikille ihmisille sekä rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Tapahtuma on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja sen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Sadan lapsen purjehdus on valittu Valtioneuvoston kansliassa toimivan Suomi 100 –hanken ohjelmaan. Partiolaiset ovat saaneet purjehdustapahtuman suojelijaksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Lue lisää tapahtumasta…