Turkuun vihdoin odotettu palloiluhalli – turkulaisille koripalloilijoille kotihalli

Turkulaisen koripalloilun ystävät ovat odottaneet salia jo lajin turkulaiselta kulta-ajalta eli 1970-luvulta lähtien.

Turun NMKY:n – YMCA Turun miesten 1A-divisioonassa pelaava edustusjoukkue Kristika Turku pelaa vuoden 2018 ensimmäisen kotiottelunsa Turun uudessa palloiluhallissa Kupittaalla 10.1.2018. Hallia on odotettu turkulaisten koripallon ystävien keskuudessa jo pitkään.

Aiemmat vuodet koripalloa on Turussa pelattu vaihtelevasti Nunnavuoren, Samppalinnan, Karibian, Turkuhallin ja Kupittaan Urheiluhallin kentillä. Kuitenkin Kristika Turun kapteenin Arto Talvitien mukaan kunnon kotisali on joukkueelle tärkeä asia ja se antaa joukkueelle jokaiseen otteluun oman, pienen etulyöntiaseman.

“Tuttu ja turvallinen paikka, jonka kaikki pelaajat tuntevat, antaa oman etunsa vastustajaan nähden ja tietysti kotiyleisön antamasta tuesta joukkue saa vielä lisäpotkua pelaamiseen”, Talvitie kertoo. 

Valmistunut halli mahdollistaa aiempaa aktiivisemman koripalloharrastamisen ja lajin kehittymisen Turun alueella myös aiempaa tasokkaammaksi. Hallia onkin alusta asti rakennettu paikallisten urheiluseurojen kanssa yhteistyössä.

Vuoden alusta alkaen Kristikan kotihallina toimii uusi palloiluhalli. Yleisökapasiteetti valmistuneessa hallissa on noin 1700. Joukkueen harjoitukset tapahtuvat yhdellä hallin sivuttaisella kentällä, joita halliin mahtuu yhteensä kolme.

”Uudessa hallissa pystymme järjestämään parempia tapahtumia niin yhteistyökumppaneille kuin katsojillekin. Pelinkin näkökulmasta on hienoa pelata uudessa ja isossa palloiluhallissa, joka on tehty palloilua varten”, toteaa Kristika Turun päävalmentaja Juha Ruohonen.

NMKY-YMCA -toiminta yhdistetään sekä Suomessa että maailmalla koripalloon. Koripallo lajina onkin kehitetty juuri YMCA-toiminnan piirissä – v. 1891 Springfieldissä haluttiin kehittää laji, joka fyysisyyden lisäksi kehittäisi myös YMCA:lle tärkeitä arvoja, kuten etiikkaa, tasapuolisuutta ja yhteistyötaitoja.

Turun NMKY:n edustusjoukkue Kristikan ensimmäinen kotiottelu uudessa palloiluhallissa käydään 10.1. klo 18.30, vastustajaksi saapuu Tampereen Pyrintö. Turun NMKY on kutsunut otteluun yli 250 entistä pelaajaansa ja koripalloystäväänsä menneiltä vuosilta.

Lisätietoja;

Kristika Turku: General manager Ken Forslund, puhelin 0440 240 274
Turun NMKY: pääsihteeri Satu Alanen, puhelin 040 828 9799