Kesän 2017 tapahtumat ja leirit – NYT VOI ILMOITTAUTUA!!

Ilmoittautumiset leireille ja tapahtumiin on auki!
Nyt kannattaa siis olla aktiivinen ja toimia, ettei mitään mene ohi…

Valitse itsellesi sopiva tapahtuma ja varmista paikkasi kesän huippujutuissa. Tapahtuman nimeä klikkaamalla pääset lisätietoihin ja ilmoittautumiseen

Koodipäiväleiri 5. –  9.6. klo 10-16 

TuNMKY Koripallokoulu 5.-8.6.

Teemu Rannikko Summer Camp 8.-9.6.

Tyttöleiri 19. – 22.6. Harvan saaressa

NMKY:n Kesäkeskiviikkoretki Puuhamaahan 28.6.

Sporttileiri 10. – 13.7. Harvan saaressa

Isä-Lapsi-leiri 13. – 16.7. Harvan saaressa

Perheleiri 21.-23.7. Harvan saaressa

Poikien seikkailuleiri 24. – 27.7. Harvan saaressa

NMKY:n Musiikkileiri 1. – 4.8. Harvan saaressa

Isovanhempi-lapsi leiri Harvassa 8. – 11.8.

 

Harvassa on mukavat riparit

YMCA Turku järjestää vuonna 2016-17 rippikoulua kahdelle ryhmälle, joissa on yhteensä 61 rippikoululaista, 33 poikaa, 28 tyttöä. Namikan riparille hakeneita oli 114 eli noin kaksinkertainen määrä rippikouluryhmämme kokoon nähden, mikä kertoo jotakin niiden suosiosta. Näin on ollut myös aiempina vuosina jo pitkään.

Rippikouluun kuuluu leirijakson lisäksi kokoontumisia n. kerran kuukaudessa. Ryhmämme ovat kokoontuneet jo aloitusinfon, ryhmätoiminnan, lähetystyön, diakonian, kirkko- ja nuorisomusiikin ja jumalanpalveluselämän merkeissä. Näistä viimeisin on ollut jumalanpalveluselämän opetus ja kuten muissakin asioissa, me uskomme tekemällä oppimiseen. Ryhmämme toteuttivat Tuomiokirkkoseurakunnan normaaliin jumalanpalveluselämään kuuluvia viikkomessuja lauantai-iltoina 18.3. ja 1.4. Messut olivat avoimia tilaisuuksia joihin kutsuttiin erityisesti nuorten vanhempia ja kummeja. Messuissa kävi arviolta 140-160 henkeä kummassakin. Jo yli 20 vuotta voimassa olleen (mutta melko huonosti tunnetun) käytännön mukaisesti nuoret saivat ehtoollisopetusta ja kävivät halutessaan rippikouluopettajansa johdolla nauttimassa ehtoollisen messussa.

Rippikoulumme järjestetään hyvässä yhteistyössä Turun seurakuntayhtymän ja erityisesti Turun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Rippikoulumme keväässä onkin vielä luvassa perinteinen Tuomiokirkkopäivä, joka sisältää mm. kiipeäminen tuomiokirkon torniin. Kesällä ryhmämme kokoontuvat Harvan saareen, jossa jatkamme yhteistä matkaa hienoissa puitteissa. Opimme elämästä, kuolemasta, toisistamme ja Jumalasta meloen, kiipeillen, mietiskellen, rukoillen, keskustellen, pelaten, laulaen ja maalaten. Luvassa on myös Vihuriretki Seilin kirkkoon ja ehtoollishetki Erakkosaarella.

 

Rippikouluja järjestetään, jotta kirkon jäseneksi kastettu tietäisi mihin yhteisöön kuuluu, ja että olisimme ”valmiit antamaan vastaus jokaiselle, joka kysyy, mihin teidän toivonne perustuu.” (1. Piet. 3:15)

Tätä työtä tekee myös YMCA Turku osana maailmanlaajuista Kristuksen kirkkoa.

Kesätöihin YMCA Turkuun

Turun NMKY hakee työntekijöitä kesäksi 2017 Harvan saaren leirikeskukseen

Turun NMKY:n leirikeskuksessa Harvan saaressa järjestetään erilaisia leirejä lapsille, nuorille ja perheille. Leirikeskuksessa on ajanmukainen tekniikka, uudet ja uudistetut rakennukset, monipuoliset toimintamahdollisuudet, leirikohtaisesti vaihtuva henkilöstö – sekä leiriperinteitä vuodesta 1924.

Toiminnanohjaaja
Työntekijä vastaa toiminnallisten menetelmien ohjaamisesta eri kokoisille ryhmille NMKY:n ja yhteistyökumppaneiden leiritoiminnassa. Työ sisältää leirien ohjaamis- ja johtamistyötä yhdessä NMKY:n päätoimisten työntekijöiden ja leiriavustajien kanssa. Kokemus leirityöstä, toiminnallisten menetelmien ohjaamisesta (erityisesti köysitoiminta ja melonta) ja veneilystä katsotaan eduksi.

Kesäisäntä
Kesäisännän tehtäviin kuuluvat leirikeskuksen monipuoliset huolto-ja ylläpitotoiminnat. Isäntä vastaanottaa käyttäjät saapumisen yhteydessä sekä tarkistaa leirikeskuksen käytön jälkeen. Tehtävä edellyttää NMKY:n Vihuri-aluksen (Naviga 10s, n.10m pitkä entinen kalastusalus) ajamista. Tehtävä ei edellytä yöpymistä Harvassa.

Harvan emäntä, ruokavastaava
Emäntä vastaa kesän aikana NMKY:n leirien ruokahuollosta yhdessä leirikohtaisten apuemäntien kanssa. Tehtäviin kuuluu vastuu keittiön ja ruokalan ylläpidosta sekä hankinnoista. Emäntä opastaa, ohjaa ja johtaa apuemäntien toimintaa. Lähtökohtaisesti tehtävä ei edellytä yöpymistä leireillä. Jatka lukemista…

Hiihtolomalla toimintaa alakouluikäisille

Mielekästä tekemistä koulujen hiihtolomalla Hirvensalon nuorisotalo Moose´sissa 20.-24.2.2017 maanantaista perjantaihin klo 10-15. Luvassa on mukavaa ohjattua ja vapaata toimintaa yhdessä uusien kavereiden kanssa.

Osallistujille tarjotaan lämmin ruoka. Viiden päivän toimintamaksu on 50€. Maksu sisältää ohjelman, materiaalit, ruokakulut ja tapaturmavakuutuksen.

Ilmoittautumaan pääset mainosta klikkaamalla.

hiihtoloma2017

Ilmoittautuminen ohjaajakoulutuksiin on avattu

Namikalta on tänään laitettu postiin perinteiset, paperiset, kutsukirjeet ohjaajakoulutuksiin. Kirjeet on lähetetty kesän rippikoululaisille ja viime vuonna ohjaajakoulutuksessa mukana olleille.

Ohjaajakoulutuksiin ovat tervetulleita myös nuoret, jotka eivät ole ennen NMKY:llä toiminnassa mukana.

Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu sähköisesti Lyytin kautta. Tutustu koulutusten informaatioon ja ilmoittaudu mukaan täällä.