Sata lasta purjehti Turussa 24.8.

Sata vuotta täyttävät turkulaiset meripartiolippukunnat, mukana Turun NMKY:n Auran Tähti Pojat, tarjosivat sadalle

lapselle unohtumattoman purjehduskokemuksen partioaluksilla. Lapset purjehtivat Turussa torstaina 24.8.2017.

Tapahtuma järjestettiin Turussa juhlivien lippukuntien koulutusaluksilla. Tapahtumaan kutsuttiin 8-12  -vuotiaita, partiota harrastamattomia lapsia erilaisista lapsi- ja nuorisotyötä tekevistä  yhteisöistä.

Tapahtumapäivänä puolet eli noin 50 osallistuvaa lapsista purjehti partiolaisten aluksilla reitin Aurajoen itärannalta Ruissalon Saaronniemeen. Puolet lapsista purjehti reitin takaisin Ruissalon Saaronniemestä Aurajokeen. Tapahtumaan kuului myös kaikkien yhteistä aikaa Saaronniemessä, ohjelmassa oli muun muassa makkaran- ja lätynpaistoa.

Partiolaiset auttamassa ja rakentamassa ystävyyttä

Tapahtuma oli sata vuotta täyttävien lippukuntien lahja lapsille, jotka eivät ole osallistuneet partiotoimintaan tai päässeet purjehtimaan. Partiolaiset halusivat näin rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Tapahtumaan osallistui lapsia mm. Suomen Punaisen Ristin ja Hope ry:n kautta.

Tapahtuma osana Suomi 100 –ohjelmaa, suojelijana tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Sadan lapsen purjehdus on valittu Valtioneuvoston kansliassa toimivan Suomi 100 –hanken ohjelmaan. Purjehdustapahtuman suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapahtumasta uutisoitiin myös Turun Sanomissa ja Ylen paikallisuutisissa