Leiri-info 2017

 

RIPPIKOULUN INFOKIRJE KESÄN 2017 LEIRIJAKSOA VARTEN

leiriaika ja leirille saapuminen

Rippikoulu 1      5.- 12.6. (konfirmaatio la 17.6. klo 11.00 Tuomiokirkossa, kuvaus ja harjoitus klo 9.00)

Rippikoulu 2      26.6- 3.7. (konfirmaatio la 8.7. klo 11.00 Tuomiokirkossa, kuvaus ja harjoitus klo 9.00)

 

Leiriläiset noudetaan leirin aloituspäivänä klo 10.00 Heinänokan partiovenesatamasta NMKY:n Vihuri-veneellä. Sataman osoite: Heinänokantie 16, Turku.

 

Bussilla tulevien kannattaa nousta Kop-Kolmion (Kauppatori) edestä Erikvallaan klo 9.10 lähtevään bussiin nro 14, joka on päätepysäkillä n. klo 9.45. Kävele pysäkiltä  tie alas rantaan (n. 100 m) partiovenesatamaan.

 

Ajo-ohje: Aja Hirvensalon läpi Satavan saareen. Käänny oikealle kohti Erikvallaa. Tie haarautuu lopussa. Aja vasemmanpuoleista tietä alas partiovenesatamaan, joka on Heinänokan leirikeskuksen yhteydessä.

 

leirin päättyminen

Leiri päättyy molemmilla leireillä maanantaina klo 14.00, jolloin Vihuri-alus kuljettaa leiriläiset Heinänokkaan. Paikallisbussi nro 14 Erikvallasta Kauppatorille lähtee klo 14.25.

 

LEIRIPAIKKA     

Harvan saaren leirikeskus sijaitsee Airiston rannalla, Erikvallan ja Hei­nänokan leirikeskuksen läheisyydes­sä. Saareen kuljetaan Heinänokan partiovenesatamasta Turun NMKY:n käytössä olevilla veneillä. Harvan saarella on mm. majoitusrakennus, luokkahuone, sauna, urheilukenttä, sekä ruokala ja keittiö, jonka yhteydessä on tytöille ja pojille omat wc- ja saniteettitilat. Uudessa majoitusrakennuksessa on erilliset majoitustilat pojille ja tytöille.

 

Leirien ruokahuollosta vastaavat NMKY:n leiriemännät. Lämpimät ruuat tulevat valmiina seurakuntayhtymän Heinänokan leirikeskuksen keittiöstä. Siivouksia ja huoltotöitä hoidetaan omin voimin ryhmissä. Leirillä syödään aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

 

Leirin ohjelma

Leirillä noudatetaan aikataulua, jota rytmittävät ruokailut. Ohjelmaa on paljon, päivät kuluvat nopeasti ja tuntuu, että koko ajan syödään (5 kertaa päivässä). ”Opiskelua” on isolla ryhmällä ja pienissä ryhmissä. Joka päivä liikutaan ja tehdään leirihuoltoon liittyviä asioita. Illat ovat ohjelmoituja, muutaman kerran saunotaan ja yhtenä päivänä tehdään retki saaristoon. Vapaa-aikaa on hieman ohjelmien ja ruokailujen välissä. Jos suoritat nopeasti kaikki ulkoa opeteltavat, sinulla jää enemmän aikaa muuhun!

Pidämme leirin aikana yhteisen ehtoollishetken. Mahdolliset kysymykset tästä osoitetaan Martti Haltialle.

 

Vierailupäivä

Leirisi vierailupäivä on lauantai (RK1 10.6.) (RK2 1.7.). Vierailuaika alkaa klo 13.00, jolloin aloitamme kuljetukset Harvaan n. 20 minuutin välein klo 14 asti.

Paluukuljetukset Heinänokkaan kulkevat myös 20 min. välein klo 15 alkaen. Viimeinen venekyyti Harvasta lähtee n. klo 16.00.

 

Omalla veneellä tulevia vierailijoita pyydetään noudattamaan vierailuaikaa 13.00–16.00 ja varautumaan siihen, että Harvan laiturissa on rajoitetusti mahdollisuuksia keulakiinnitykseen.

Vierailijoille tarjoillaan ruokalassa kahvia / mehua pullan kera klo 13.00–14.30. Klo 14.30 on yhteistä ohjelmaa, jonka yhteydessä kerrotaan Harvasta, leiristä ja konfirmaatiosta. Myös kioskia pidetään auki.

 

Pyydämme Teitä ystävällisesti jättämään lemmikkieläimet kotiin vierailupäivänä. Vierailupäivä on päihteetön ja savuton, kuten koko leirimme. Tasavertaisen kohtelun vuoksi pyydämme välttämään pizzojen, kebabien yms. tuomista saareen. Päivällinen syödään heti vierailuajan jälkeen.

 

varusteet Harvan leirille

Varaa mukaan seuraavanlaista vaatetta ja varustetta:

 

 • Aluslakana, pussilakana ja tyynyliina (peiton saat Harvasta)
 • mukavia vaatteita maastossa olemiseen (ei liian ”hienoja”, sillä leirillä nuhraantuu)
 • Tukevat jalkineet maastossa olemiseen, kumisaappaat (tai muut vettä pitävät jalkineet) ja varalle vaikka sandaalit
 • Sadeasu (myös sadetta pitävät housut ovat tarpeen, mm. veneessä!)
 • Riittävästi vaihtovaatetta
 • Lämmintä vaatetta iltoja ja tuulisia päiviä varten
 • Päähine
 • Saunomisvarusteet ja uima-asu
 • Aurinkovoide, hyttyskarkote
 • Muistiinpanovälineet, kyniä
 • Voit ottaa myös kameran ja kitaran tai muun soittimen halutessasi leirille

 

Huom! Jätä kaikki elektroniikkavälineet kotiin. Saaressa on ääntä ja elämää omasta takaa, joten soittimien, radioiden, televisioiden, elektroniikkapelien yms. käyttö on kielletty leiriaikana. Älä myöskään ota leirille mukaan energiajuomia.

 

Kännykkä

Lähes kaikilla on kännykkä ja sitä on totuttu ahkerasti käyttämään. Harvassa leirille otetut kännykät luovutetaan leirin johtajille. Saat oman kännykkäsi käyttöön joka päivä tiettynä aikana. Käytön jälkeen kännykät annetaan taas säilöön. Tällä menettelyllä minimoidaan väärinkäytösten mahdollisuus ja varmistetaan se, ettei kukaan ole koko ajan luuri korvalla. Leirillä on n. 50 henkeä ja jollei näin meneteltäisi, olisi leiri yhtä soittoa.

Kiireellisissä tapauksissa saareen voi soittaa johtajien kännykkänumeroihin.

 

Muuta infoa

Saaressa pidetään päivittäin pientä kioskia, josta voi ostaa limpparia, makeisia ja sipsejä. Varaa siis sopivasti rahaa. Myös retkipäivään on varattu hetki kaupassa käyntiä varten.

HUOM!

Leirinlaskut ovat lähteneet toimistolta ja niiden eräpäivä on 12.5. Jos laskun maksaminen eräpäivään mennessä tuottaa ongelmia, olkaa välittömästi yhteydessä NMKY:n toimistoon.

Lopuksi

Ota mukaan runsain määrin aurinkoista leirimieltä! Toivotaan mukavia kelejä, vaikka hyvillä varusteilla pärjäämme kelissä kuin kelissä…

 

Tervetuloa Harvaan!