Leiri-info 2018

KESÄN LEIRIJAKSOA VARTEN

LEIRIAIKATAULUT 

Rippikoulu 1     4.- 11.6.
Rippikoulu 2     25.6- 2.7.

Leiriläiset noudetaan Harvaan leirin aloituspäivänä klo 10.00 Heinänokan partiovenesatamasta NMKY:n Vihuri-veneellä. Sataman osoite: Heinänokantie 16, Turku.

Bussilla tulevien kannattaa nousta Kop-Kolmion (Aurakatu) edestä Erikvallaan klo 9.10 lähtevään bussiin nro 14, joka on päätepysäkillä n. klo 9.45. Kävele pysäkiltä tie alas rantaan (n. 100 m) partiovenesatamaan.

Ajo-ohje: Aja Hirvensalon läpi Satavan saareen. Käänny oikealle kohti Erikvallaa. Tie haarautuu lopussa. Aja vasemmanpuoleista tietä alas partiovenesatamaan, joka on Heinänokan leirikeskuksen yhteydessä.

Leiri päättyy maanantaina n.klo 14.00, jolloin Vihuri-alus kuljettaa leiriläiset Heinänokkaan. Paikallisbussi nro 14 Erikvallasta Kauppatorille lähtee klo 14.25.

 

LEIRIPAIKKA     

Harvan saaren leirikeskus sijaitsee Airiston rannalla, Erikvallan ja Hei­nänokan leirikeskuksen läheisyydes­sä. Saareen kuljetaan Heinänokan partiovenesatamasta Turun NMKY:n käytössä olevilla veneillä. Harvan saarella on mm. majoitusrakennus, luokkahuone, sauna, pelikenttä, sekä ruokala ja keittiö, jonka yhteydessä on tytöille ja pojille omat wc-tilat. Majoitusrakennuksessa on erilliset majoitustilat pojille ja tytöille. http://www.tunmky.fi/lapset-nuoret-ja-perheet/leirikeskus-harva/

Leirien ruokahuollosta vastaa seurakuntayhtymän Heinänokan leirikeskuksen keittiö NMKY:n leiriemäntien avustuksella. Leiripäivän ruokailut ovat aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Siivoukset ja huoltotöitä hoidetaan omin voimin ryhmissä.

 

LEIRIN OHJELMA

Leirillä noudatetaan aikataulua, jota rytmittävät ruokailut. Ohjelmaa on paljon, päivät kuluvat nopeasti ja tuntuu, että koko ajan syödään. ”Opiskelua” on isolla ryhmällä ja pienissä ryhmissä. Joka päivä liikutaan ja tehdään leirihuoltoon liittyviä asioita. Illat ovat ohjelmoituja, muutaman kerran saunotaan ja yhtenä päivänä tehdään retki saaristoon. Vapaa-aikaa on hieman ohjelmien ja ruokailujen välissä.

 

VIERAILUAIKA

Leirisi vierailupäivä on lauantai (RK1 9.6. ja RK2 30.6.). Vierailuaika alkaa klo 13.00, jolloin aloitamme venekuljetukset Harvaan n. 20 minuutin välein klo 14 asti. Paluukuljetukset Heinänokkaan kulkevat myös 20 min. välein klo 15 alkaen. Viimeinen venekyyti Harvasta lähtee n. klo 16.00.

Omalla veneellä tulevia vierailijoita pyydetään noudattamaan vierailuaikaa 13.00–16.00 ja varautumaan siihen, että Harvan laiturissa on rajoitetusti mahdollisuuksia keulakiinnitykseen.

Vierailijoille tarjoillaan ruokalassa kahvia / mehua pullan kera klo 13.00–14.30. Klo 14.30 on yhteistä ohjelmaa, jonka yhteydessä kerrotaan Harvasta, leiristä ja konfirmaatiosta. Myös kioskia pidetään auki.

Pyydämme Teitä ystävällisesti jättämään lemmikkieläimet kotiin vierailupäivänä. Vierailupäivä on päihteetön ja savuton, kuten koko leirimme. Tasavertaisen kohtelun vuoksi pyydämme välttämään pizzojen, kebabien yms. tuomista saareen. Päivällinen syödään heti vierailuajan jälkeen.

 

VARUSTEET HARVAN LEIRIJAKSOLLE

Varaa mukaan seuraavanlaista vaatetta ja varustetta:

 • Aluslakana, pussilakana ja tyynyliina (peiton saat Harvasta)
 • Mukavia vaatteita maastossa olemiseen (ei liian ”hienoja”, sillä leirillä nuhraantuu)
 • Tukevat jalkineet maastossa olemiseen, vaihtojalkineet ja varalle vaikka sandaalit
 • Sadeasu (myös sadetta pitävät housut ovat tarpeen, mm. veneessä!)
 • Riittävästi vaihtovaatetta
 • Lämmintä vaatetta iltoja ja tuulisia päiviä varten
 • Päähine
 • Saunomisvarusteet ja uima-asu
 • Aurinkovoide, hyttyskarkote
 • Muistiinpanovälineet, kyniä
 • Voit ottaa myös kameran ja kitaran tai muun soittimen halutessasi leirille

Huom! Jätä kaikki elektroniikkavälineet kotiin (paitsi sähköhammasharja 😊)

Älä ota leirille mukaan energiajuomia tms.

 

KÄNNYKKÄ

Harvassa leirille otetut kännykät luovutetaan leirin johtajille. Saat oman kännykkäsi käyttöön sovittuina aikana, sekä ajoittain opetuksen yhteydessä. Käytön jälkeen kännykät annetaan taas säilöön. Tällä menettelyllä minimoidaan väärinkäytösten mahdollisuus ja varmistetaan se, ettei kukaan ole koko ajan puhelimella. Kiireellisissä tapauksissa saareen voi soittaa johtajien kännykkänumeroihin.

 

MUUTA INFOA

Saaressa pidetään pientä kioskia, josta voi ostaa limpparia, makeisia ja sipsejä. Varaa siis sopivasti rahaa. Myös retkipäivään on varattu hetki kioskilla käyntiä varten.

 

KONFIRMAATIO

Molempien ryhmien konfirmaatio järjestetään Turun Tuomiokirkossa  –  RK1 16.6. ja RK2 7.7. – lauantaina klo 11.00. Rippikoululaiset saapuvat kirkkoon klo 09.00, jolloin aloitetaan heti albojen pukeminen. Konfirmaatiokuva otetaan 9.30. Kuvan hankkimista varten jokaiselle on annettu kirjekuori omalla osoitteella varustettuna. Konfirmaatiokuva maksaa 10e – laita kuoreen niin monta kymppiä kuin kuvia haluat.

Konfirmaatio kestää n. 1h15min – 1½ tuntia. Rippikoululaiset saapuvat kulkueena, istuvat edessä ja käyvät alttarilla pari kertaa. Mahdollisesta kummien osallistumisesta nuoren siunaamiseen alttarilla antavat leirinjohtajat lähempänä tarkempia ohjeita.

Kuvaaminen on sallittua omalta paikalta – pyritään välttämään ylimääräistä liikkumista kirkossa konfirmaation aikana. Kirkkoon tulevien vieraiden määrää ei ole rajoitettu, Tuomiokirkkoon mahtuu kyllä.

Konfirmaation päättyessä nuoret menevät kulkueena takaisin sakastiin, jossa he saavat rippikoulutodistukset. Tämän jälkeen nuoret ovat vapaita siirtymään läheistensä luokse kirkkosalin kautta. Kuvia nuoresta voi ottaa kirkkosalissa myös alba päällä.

 

MAKSUT JA TURVALLISUUSKYSELY

NMKY:lle tuleva leirimaksu 195e on lähetetty 4.5. huoltajan sähköpostiin. Samassa yhteydessä täytetään yhdessä nuoren kanssa turvallisuuteen liittyviä tietoja. Leirimaksun eräpäivä on 20.5. sunnuntai. Jos laskun maksaminen eräpäivään mennessä tuottaa ongelmia, olkaa välittömästi yhteydessä NMKY:n toimistoon.

Turun ja Kaarinan ulkopuolella asuville on lisäksi tullut lasku Turun ja Kaarinan srk-yhtymältä. Tämä lasku kattaa leirin ruokailut (jotka ovat ilmaiset turkulaisille ja kaarinalaisille).

 

LOPUKSI

Ota mukaan runsain määrin aurinkoista leirimieltä! Toivotaan mukavia kelejä, vaikka hyvillä varusteilla pärjäämme kelissä kuin kelissä…