Koriksesta hyvä harrastus yhä usemammalle. Lisenssimäärät jatkavat kasvuaan

Koriskausi on joukkueitten toiminnan osalta saatu päätökseen.  Kesällä vielä leireillään ja heinäkuussa heittäydytään vapaalle. Joukkueiden toiminta jatkuu sitten taas elokuussa koulujen alettua.

TuNMKY:n lisenssimäärät jatkavat kasvuaan nyt jo neljättä vuotta. Tällä kaudella Suomen Koripalloliiton lisenssin ostaneita TuNMKY:ssä on 276. Kasvua viime kauteen on 43 lisenssiä. Lisenssipelaajien lisäksi TuNMKY:llä on kaksi harrasteryhmää, joten kaikkiaan korista pelaa ja harjoittelee yli 300 lasta, nuorta ja aikuista.

Neljä vuotta sitten luku oli 150, joten kasvuvauhti on ollut hurjaa. Kasvun ovat mahdollistaneet seuran toimintaan mukaan saadut uudet osaavat valmentajat ja joukkueenjohtajat sekä hyvä yhteistyö Turun kaupungin kanssa. Olemme toistaiseksi saaneet kaupungilta toimintaamme riittävästi tiloja. Koris on myös valtakunnallisesti ollut hyvässä nosteessa viime vuosina. Olemme pystyneet tätä susijengin synnyttämää korisbuumia myös täällä seuratasolla hyödyntämään.  

Tällä hetkellä olemme 15:sta suurin korisseura. Edellisvuonna sijoitus oli 20.  Paikkamme on siinä mielessä hyvä, että kaikilla meitä isommilla seuroilla on mukana sekä tyttöjä että poikia, naisia ja miehiä. Me olemme tähän asti tarjonneet toimintaa vain pojille ja miehille. Kaikista seuroista (yhteensä 196) meillä on viime kaudesta ollut neljänneksi eniten kasvua.

Haluamme tehdä Turusta koriskaupungin ja jatkaa maltillisesti kasvuamme. Ensi kaudelle on saatu mukaan ennätysmäärä valmentajia, joten voimme tarjota yhä useammalle lapselle mahdollisuuden löytää koriksesta itselleen hyvän harrastuksen.

Ensimmäistä kertaa aloitamme myös tyttöjen toiminnan. Tämän kauden Pikkususijoukkueissa olevista tytöistä kootaan mikrotyttöjen joukkue.  

Asetimme neljä vuotta sitten isoja tavoitteita toiminnallemme. Tuolloin kirjasimme, että vuoteen 2020 mennessä haluamme pelata valtakunnallisesti menestyvää juniorikoripalloa ja tarjoamme paikallisesti kiinnostavaa ja laadukasta seuratoimintaa.

Teemme myös edustuskoripalloa ja valtaosaltaan omista kasvateista koostuva edustusjoukkueemme Kristika Turku tavoittelee menestystä ja pelaa kiinnostavaa koripalloa valtakunnallisessa I A-divisioonassa.  

Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille TuNMKY:n koriksen tekijöille ja koriksen ystäville.

 

 

Valmentajat pohtivat omaa valmennustaan

Valmentajien työnohjaus tehtiin yhteistyössä Suomen Koripalloliiton Läntisen alueen ja TuNMKY:n kanssa keväällä 2017.  Prosessin aloitti seitsemän valmentajaa, joista yksi sairastui eikä hän voinut osallistua kaikkiin tapaamisiin. Mukana oli kuusi TuNMKY:n valmentajaa ja yksi Kauhajoen Karhun valmentaja.  Ohjaajana toimi TuNMKY:n urheilutoiminnanjohtaja, LiTM ja työnohjaaja Maikku Miettinen.

Tapaamisia oli viisi, kukin tapaaminen kesti kolme tuntia.  Tapaamisten päivämäärät olivat 13.2, 20.3, 24.4, 22.5 ja 29.5.

Ensimmäisellä kerralla valmentajat kävivät läpi oman valmentajan polkunsa valmennuksen alusta tuohon päivään, pohtivat valmentajan matkaansa ja jakoivat toisilleen valmennustaipaleensa merkittävimpiä tapahtumia ja kiinnostavimpia hetkiä. Yhdistäviä teemoja olivat pelaajien ja vanhempien kohtaamiseen liittyvät jutut ja oma oppiminen. Ensimmäisellä kerralla pohdittiin myös niitä tekijöitä, jotka saavat valmentajat joko ihastumaan tai vihastumaan omaan hommaansa. Hankaluuksina koki moni erilaiset ristiriitatilanteet ja ’kiksejä’ valmentajat saivat pelaajien oppimisesta ja yhdessä toisten kanssa tekemisestä.  

Toisella ja kolmannella kerralla tehtiin valmentajien roolikartta ja kukin valmentaja työsti ja syvensi omia vahvuuksiaan ja kehityskohteita noissa rooleissa.  Näillä kerroilla käytetiin paljon toiminnallisia menetelmiä. Käytettiin tyhjän tuolin tekniikkaa ja vaihdettiin roolia esim. pelaajan kanssa. Tämän ryhmän valmentajien yhteisiksi rooleiksi saatiin: johtaja, kasvattaja, vuorovaikuttaja, oppija, pelaajan kehittäjä ja otteluvalmentaja.  Ryhmä pohti paljon valmentajan roolia johtajana ja omia onnistumisia ja epäonnistumisia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.  Myös rooli otteluvalmentajana herätti mielenkiintoisia keskusteluja.

Jatka lukemista…

TuNMKY:n kauden päätöstilaisuudessa palkittiin seuran ja joukkueiden harjoittelijoita, tsemppareita, kavereita, kehittyneimpiä ja arvokkaimpia.  

Seuran parhaan pelaajan Jorma Pilkevaara – palkinnon sai Kristika Turun Mikael Sandberg

Turun NMKY – vuoden valmentajaksi valittiin  Kristika Turun päävalmentaja Juha Ruohonen

Turun NMKY – vuoden seuratoimijaksi valittiin C-poikien joukkueenjohtaja  Petra von Hellens.

Joukkueista palkittiin pelaajia seuraavasti:

Turun NMKY – mikrot

Harjoittelija Mohamed Gadid

Tsemppari  Matias Hummelin

Hyvä Kaveri Rasmus Sallasmaa

 Turun NMKY – minipojat White

Harjoittelija Timo Tähtinen

Tsemppari Kuutti Arjonen

Hyvä Kaveri Heikki Pasanen

 Turun NMKY – minipojat Blue

Harjoittelija Eetu Airikka

Tsemppari Aatu Valtonen

Hyvä Kaveri Samuel Makkonen

urun NMKY C – pojat

Blue :

Harjoittelija IIvari Renvall

Tsemppari Jukka Siivonen

Kaveri Kim Preston

White :

Kaveri Aarne Laakso

Harjoittelija Jaakko Heinonen

Tsemppari Kristoffer Elfving

SM :

Harjoittelija Leevi Seesjärvi

Tsemppari Juho Mikkola

Kaveri Matias Diaz-Suomela

Turun NMKY B-pojat

MVP Miika Koivisto

Kehittynein Onni Willstedt

Turun NMKY – A-pojat

MVP  Jussi Tamminen

Kehittynein Elmeri Kolehmainen

Kristika Turku

MVP Mikael Sandberg

Kehittynein Mikael Laihonen

Kaikki valmentajat ja joukkueenjohtajat kukitettiin kiitokseksi kauden aherruksesta. ,

 

Kiitos kaudesta kaikille pelaajille, valmentajille, huoltajille ja muille TuNMKY:n koriksen ystäville!

 

Turun NMKY:n valmentajat kaudella 2017-18

Kauden 2017-18 valmennusstaffit ovat hyvää vauhtia muodostumassa. Päävalmentajien lisäksi on suurimmassa osassa joukkueita valmentajat jo nyt selvillä. Staffeja tullaan täydentämään kevään aikana tarpeiden mukaan.

Kaikilla päävalmentajilla on vähintään Suomen Koripalloliiton B-lisenssi ja osalla korkein A-lisenssi. Mukana valmennuksessa Turun NMKY:ssä on paljon kokeneita valmentajia, sekä lukuisia nuorempia valmentajia. Heistä on muodostunut tulevalle kaudelle seuraavat valmennusstaffit. Joukkueet pitävät omien aikataulujen mukaisesti pelaajille ja vanhemmille tapaamiset tulevan kauden toiminnasta. Päävalmentajat ja joukkueenjohtajat tiedottavat myös kaikkia tulevan kesän toiminnasta sekä kauden aloituksesta.

Edustusjoukkue Kristika Turku
päävalmentaja Juha Ruohonen
valmentaja Mikael Salmi
valmentaja Henrik Innamaa
valmentaja Pasi Hjerppe
fysiikkavalmentaja Aaron Mierlahti

 

A-pojat 99-01
päävalmentaja Juha Ruohonen
valmentaja Mikael Salmi
valmentaja Henrik Innamaa
valmentaja Pasi Hjerppe
fysiikkavalmentaja Aaron Mierlahti

 

B-pojat 02-03
päävalmentaja Aleksi Alho
valmentaja Lauri Lähteenmäki

 

C-pojat 04-05
päävalmentaja Perttu Hytönen
valmentaja Leif Grönroos
valmentaja Jari Nikander
valmentaja Matti Lähteenmäki
valmentaja Elias Diaz Suomela

 

C-pojat harraste 04-05
Joni Hiltunen

 

Minit 06-07
päävalmentaja Mika Pitkänen
valmentaja Santeri Blomberg
valmentaja Petteri Hirvonsalo

 

Mikropojat 08
päävalmentaja Hannu Naumanen
valmentaja Petka Lehtinen
valmentaja Juho Alonen
valmentaja Alexander Henriksson

 

Mikropojat 09
päävalmentaja Hannu Naumanen
valmentaja Petka Lehtinen
valmentaja Juho Alonen
valmentaja Alexander Henriksson

 

Mikrotytöt 09-10
päävalmentaja Hannu Naumanen
valmentaja Ella Hytönen
valmentaja Laura Hamdi

 

Turun NMKY 10-11 Pikkusudet
Supermikrot 10
ohjaaja Marja Miettinen
ohjaaja Aaron Mierlahti
ohjaaja Laura Takalo
ohjaaja Friida Luukkonen
ohjaaja Bao Le
ohjaaja Jackie Tran
ohjaaja Mohamed Hersi (Muhis)
ohjaaja Viet Thong Tran
ohjaaja Tomi Mäki
ohjaaja Khiem Tran

AB-harraste 99-03 ja MiHi tytöt/pojat, ohjaajat vielä haussa.

Åland Basket Camp (ÅBC) – “ulkomaanleiri” Ahvenanmaalla, ilmoittautudu mukaan

Åland Basket Camp (ÅBC) – “ulkomaanleirin” Ahvenanmaalla, Godbyn Idrottscenterissä heti juhannuksen jälkeen 27.6-1.7.2017. Leiri on tarkoitettu -03, -04, -05, -06, -07 ja -08 syntyneille tytöille ja pojille. Leiri alkaa Turun Satamasta tiistaina 27.6. klo 8.45  ja päättyy samaan paikkaan lauantaina 1.7. klo 19.50.
Leirillä on ohjelmassa laji- ja tukiharjoitusten lisäksi mm: leiripelit ja tähtipelaajan vierailu. Aikaisempien vuosien vapaa-ajan suosikkiohjelma – uimahalli monipuolisine aktiviteetteineen leiriläisten käytössä, tänä vuonna vielä edellisiä vuosia enemmän!
Valmennuksesta vastaavat koulutetut korisvalmentajat, valmennustiimissä mm. alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja Petka Lehtinen.
Leirin hinta Turun NMKY:n joukkueiden pelaajille ja muille Turun NMKY:n jäsenille 400 €, muille 410 €, sis. laivamatkat, majoitukset, ruoat, harjoitukset, tutustumisen Maarianhaminaan, minigolfin ja korisleiripaidan. Ilmoittautuminen osoitteessa: lyyti.in/abc2017

Tästä ÅBC:n sivulle.

Aloita koripallo

TuNMKY:n toiminnan tavoitteena on ottaa mukaan kaikki koripallosta kiinnostuneet lapset, nuoret ja aikuiset. Joukkueiden sivuilta saat lisätietoa toiminnasta ja yhteystiedoista löydät joukkueiden valmentajan ja joukkueenjohtajan. Ota rohkeasti yhteyttä ja aloita harrastus mukavassa seurassa.

TuNMKY:llä on joukkueet kaikissa juniori-ikäluokissa, mikropojista A-poikiin. Edustusjoukkue pelaa valtakunnallisessa I-divisioonassa. Pikkususijoukkueet on tarkoitettu kaikille esikoululaisille ja ekaluokkalaisille. Sixty, miesten joukkue pelaa III-divisioonassa ja Namika Basket pelaa miesten IV ja V divisoonassa. Harrastekoripalloa on kahdessa eri ryhmässä 13-19 vuotiaille.

Pikkususijoukkueet (09-10 syntyneet) 
Pikkussusijoukueissa harjoitellaan kerran viikossa.  Toimintaan otetaan mukaan tytöt ja pojat. Ilmoittautuminen syksyn joukkueisiin 8.8. klo 16.00 alkaen.

Mini- (05-06 syntyneet) ja mikropojat (07-08 syntyneet)
Mikro- ja minijuniori joukkueet toimivat myös aloittelevien lasten sisääntulojoukkueina. Kaikki halukkaat, joukkueiden toimintasääntöjä noudattavat lapset otetaan toimintaan mukaan.  Ohjausta ja valmennusta eriytetään harjoitusten sisällä siten, että toimintaa voidaan toteuttaa kunkin osaamisen ja motiivien mukaan. Mikrojunioreiden päävalmentaja vastaa kaikkien mikrojuniorijoukkueiden toiminnasta. Minijunioreiden päävalmentaja vastaa kaikkien minijuniorijoukkueiden toiminnasta.

C-pojat (03- 04 syntyneet)
C-pojissa voidaan tehdä erillisiä harjoitusryhmiä osaamisen ja motivaation mukaan. Ikäluokan talentit ohjataan koripalloluokalle yläkouluun. Kaikille joukkueiden toimintasääntöjä noudattaville pelaajille tarjotaan mahdollisuus osallistua toimintaan valmentajaresurssien puitteissa. Ikäluokan päävalmentaja vastaa kaikkien pelaajien harjoittelun suunnittelusta ja toiminnan kokonaisuudesta.

B-pojat (01-02 syntyneet)
B-junioreissa tehdään erilliset ryhmät harrastejoukkueille ja kilpajoukkueille valmentajaresurssien puitteissa. Ryhmiin jako tapahtuu pelaajien osaamisen ja motivaation mukaan. Ikäluokan päävalmentaja vastaa kaikkien pelaajien harjoittelun suunnittelusta ja toiminnan kokonaisuudesta. Kaikille, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti pyritään tarjoamaan mahdollisuus harjoitella kilparyhmissä. Ikäluokan talentit ohjataan urheilulukioon.

A-pojat (00-98 syntyneet)
A-ikäisissä tehdään erilliset ryhmät harrastejoukkueille ja kilpajoukkueille valmentajaresurssien puitteissa. Ikäluokan päävalmentaja vastaa kilparyhmien pelaajien harjoittelun suunnittelusta ja toiminnan kokonaisuudesta. Harrastejoukkueen vastuuvalmentaja vastaa harrasteryhmän toiminnan kokonaisuudesta. Ryhmiin jako tapahtuu pelaajien osaamisen ja motivaation mukaan. Kaikille, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti pyritään tarjoamaan mahdollisuus harjoitella kilparyhmissä.

Sixty
Sixty aikuisten harrastejoukkue pelaa alueen III-divisioonassa.

Namika Basket
Namika Basket aikuisten harrastejoukkue pelaa alueen IV ja V-divisioonissa

Harrasteryhmät tarkoitettu kaikille 13-19-vuotiaille koripallosta kiinnostuneille. Harjoittelu on maksutonta, ja mukaan pääsee missä vaiheessa tahansa. Lisätietoa tulossa elokuun alussa.

 

 

Kauden 2016─2017 kausimaksut

Kauden 2016─2017 kausimaksut on nyt julkaistu. Kausimaksut laskutetaan kolmessa erässä elokuun lopussa, joulukuussa ja helmikuussa. Kausimaksut kattavat toiminnan ajalla 1.6.2016─31.5.2017. Kausimaksut ovat samat kuin kaudella 2015-16.

 

Kauden 2016-2017 kausimaksut / junioripelaaja / kausi

 • A-pojat kilpa                                                         910 euroa (360, 275, 275)
 • B-pojat                                                                  815 euroa (315, 250, 250)
 • C-pojat                                                                  700 euroa (300, 200, 200)
 • Minipojat                                                               540 euroa (240,150,150)
 • Mikropojat                                                            430 euroa (200, 115,115)
 • Vesselit                                                                   120 euroa (60, 60)
 • Namika Basket                                                     200 euroa (100, 100)

Seuran laskuttama kausimaksu sisältää:

 • ohjatut harjoitukset ja valmennuksen seuran linjan mukaisesti
 • pelaajalisenssin
 • peliasut
 • valmentajien palkat, kulukorvaukset ja valmentajalisenssit
 • valmentajien koulutuksen (sopimuksien mukaan)
 • joukkueiden sarjamaksut & erotuomariennakko
 • joukkueiden salivuorovaraukset
 • joukkueille keskitetysti hankittavat tarvikkeet (pöytäkirjat)
 • seuran junioritoiminnan organisointi ja johtaminen
 • seurasiirrot
 • pelaajien ryhmävakuutus alle 16-v.
 • seuran yhteiset tilaisuudet
 • hallinnon palvelut
 • TuNMKY:n jäsenmaksu

 

Kun pelaaja/huoltaja toimittaa seuralle pelaajatietolomakkeen, hän samalla sitoutuu maksamaan koko kauden kausimaksun. Mikäli kuitenkin pelaaja loukkaantuu kesken kauden tai harjoitustaukoa on yli kolme kuukautta, tulee siitä ilmoittaa välittömästi toiminnanjohtajalle.

Kausimaksun lisäksi kauden aikana pelaajille tulee maksuja joukkueen toiminnan arvioiduista muista kuluista (pelimatkat, eromarikustannukset, mahd. lämmittelyasuhankinnat (seuran ohjeiden mukaiset), turnaukset, harjoitus- ja pelivälineet ja muu toiminta. Nämä maksut riippuvat siitä, miten joukkueet rahoittavat toimintansa.

Aikuisjoukkueiden maksu määräytyy harjoitussalin ja harjoitustuntimäärän mukaan, ja joukkuekohtaiset maksut määritellään heti kun kauden 2016 – 2017 salivuorot ovat selvillä.