Coach’s corner (4.12.)

4.12 Bluella haastava Salon reissu

Blue-joukkueen vaikea syyskausi päättyi Salon turnaukseen. Turnaus noudatti syyskaudelta tuttu kaavaa: välillä pelaamme todella hyvin ja ajoittain olemme täysin eksyksissä. Ensimmäinen peli Vilpasta vastaan oli syyskauden paras ja olisimme voineet voittaa ottelun. Erityisesti puolustuspään työskentely oli ottelussa hyvää. Hyökkäyspäässä meillä oli paikat ratkaista ottelu hyväksemme, mutta viimeistelymme oli varsinkin ottelun loppupuolella vaikeaa. Mutta joukkueen flunssaisuuden ja poissaolijoiden määrän huomioiden turnauksen ensimmäinen ottelu, joka siis päättyi salolaisten voittoon lukemin 49-43, oli loistava.

Turnauksen toinen oli ensimmäisen vastakohta. Puolustimme heikosti ja hyökkäyspäässä lahjoitimme pallon heikoilla syötöillämme Liedolle, joka kiitti virheistämme tehden ison osan pisteistään nopeille hyökkäyksillä. Voitimme Liedon alkusyksyn harjoituspelissä selvästi, mutta tämä Liedon porukka oli selvästi kehittynyt edellisestä kohtaamisesta, joten heille täysin ansaitut sarjapisteet lukemin 69-43.

Petteri

White Ukissa 26.11

Whitella oli tiedossa, että vastassa on kaksi erittäin hyvää ja taitavaa joukkuetta, Ura ja Vilpas.

Ensin vastassa Ura ja tämän pelin sössimme heti alkuun. Ensimmäisellä jaksolla Ura teki 26 pinnaa. Minien (harvoin edes aikuisten) ottelussa ei ole mahdollista pärjätä, jos päästää vastustajan 104 pinnan vauhtiin. Toinen neljännes viimeisteli ottelun, koska teimme vain kaksi pinnaa koko jaksolla, kun yritimme yksi kerrallaan ajaa korille kaverille syöttämättä. Lopputulos ansaitusti Uralle 34 – 76.Ottelu oli meiltä huono. On olemassa päiviä, jolloin pallo ei vaan mene koriin, mutta puolustaminen on kiinni tahdosta ja niitä päiviä ei saa olla jolloin ei tahdota / viitsitä puolustaa. Ura-pelin tsemppari oli Max joka taisteli puolustuksessa kunnes sai viidennen virheen.

Eväät naamaan ja eteenpäin sanoi mummo lumessa…

Vilpas-peli oli meiltä parempi, ihan ok peli. 2, ehkä jopa 3 jaksoa roikuimme pelissä mukana Vilppaan kuitenkin koko ajan hallitessa peliä. Pinnat Vilppaalle 59-30.

Kooste päivästä:
– Max:n hyvä taistelu puolustuksessa
– Reko & Kuutti yhteispeli give & go tilanteissa
– 8 /9 pelaajaa teki pinnoja
– saimme pelata hyviä joukkueita vastaan

Kiitos Minnalle, Annalle ja kuskeille !

Kun kaikki tullaan aina treeneihin hyvällä asenteella, niin päivänä x ollaan yhtä hyviä kuin tämän päivän vastustajat!

JP

13.11 Blue Perniössä

Blue matkasi isänpäivänä turnausmatkalle Perniöön. Aamupäivän ottelut eivät tarjonneet hyvää aloitusta juhlapäivään, sillä molemmista otteluista tuli tappiot. Ensimmäisessä pelissä PeU-Basketia vastaan oli paljon hyvää, mutta huono alkumme jarrutti matkaamme voittotaisteluun mukaan. Tappiolukemat 63-49 ovat oikeutetut, olimme parhaimmillamme vain hetkittäin. Kun puolustimme joukkueena ja pääsimme juoksemaan kenttää, olimme vahvoilla. Valitettavasti kotijoukkue oli hereillä alusta ja lähtien ja me pääsimme otteluvauhtiin mukaan liian myöhään. Hyvää ottelussa oli taisteluilmeemme ottelun jälkipuoliskolla ja ajoittain hyvin toiminut puolustus. Hyökkäyspäässä hätäilimme aivan liikaa ja otimme heittoja liian nopeasti.

Päivän toisessa pelissä vastaan tuli vuotta vanhempi Ura Basketin joukkue, joka oli isompi, vahvempi, kovempi ja parempi. Taistelimme, teimme parhaamme ja saimme oppia pelaamisesta vahvaa ja aggressiivista puolustusta vastaan, mutta itse pelissä meille jäi vain sivustakatsojan rooli. Loppulukemat 91-5 eivät jätä seliteltävää.

Harjoituksissa täytyy opetella erityisesti levypallopelaamista. Emme voi voittaa otteluita, jos vastustaja saa yrittää korintekoa useita kertoja per hyökkäys.

Petteri

13.11 Whiten vietti isänpäivää Tampereella

Kahdeksan taistelijaa (Teemu, Tuomas, Hese, Aarne, Timo, Max, Reko ja Jimbo) lähtivät Hämeeseen Jessen sairastaessa ja Kuutin ollessa muuten estynyt. Viimeisen pelin jälkeen voi puhua kirjaimellisesti taistelijoista, sen verran kolhuja tuli – onneksi vakavilta vältyttiin.

BC Nokia – TuNMKY W    61 – 47 (16-10, 18-6, 13-17, 14-14)

Ensin vastassa oli BC Nokia. Ekat 6 minuuttia oli ohuesti meidän, seuraavat 2 minuuttia menee minun piikkiin ja sen Nokia vei 8 – 0. Toiselle jaksolle en onnistunut herättämään poikia ekan jakson lopun koomasta ja siinä Nokia ratkaisi pelin, me teimme toisella jaksolla yhden pelitilannekorin :(  Toisella jaksolla Jimbo kirjaimellisesti hakkasi päätä seinään ja teki sen jälkeen tuttavuutta lumipussin kanssa, siitä toivuttuaan kolmannella jaksolla Jimbo nosti meidät takaisin peliin pussittaen 10 pinnalla tällä jaksolla. Neljännen jakson alun vielä roikuimme mukana, mutta Nokia vei ansaitut pinnat taitavan E Männistön johdolla.

Minnan järkkäämä isänpäivälounas suuhun ja sitten valmistautumaan toiseen peliin, jossa vastassa pitkä Pyrintö.

TuNMKY W – Pyrintö 38 – 58 (11-23, 11-19, 11-7, 5-16)

Tämä oli taistelu tuulimyllyjä vastaan. Pyrintö pelasi 3 – 4:llä pitkällä, joiden mittaan meiltä vain Tuomas ylsi eli levypallot ”100 – 0” Pyrinnölle, koska vielä emme ole pojille tässä tilanteessa tarvittavaa levypallopelaamista opettaneet. Vika minun, ei poikien. Minipoikien peliksi poikkeuksellisen kovassa pelissä oli iso onni mukana. Jimbo hakkasi tällä kertaa päätään vastustajan kanssa yhteen oikein kunnolla, Hese joutui eu-virheen kohteeksi loukaten selkänsä, Reko otti vastaan kovan hyökkääjänvirheen (jota tosin ei vihelletty) loukaten rintalastansa – onni oli mukana kaikissa näissä, kun mitään vakavampaa ei sattunut.

Päivän positiivinen anti oli pisteiden jakaantuminen 7 / 8 pelaajalle sekä vajaalukuisen joukkueen taistelutahto loppuun asti. Hyvä pojat !

Luovuttajat ei koskaan voita ja voittajat ei koskaan luovuta ! Eteenpäin sanoi mummo lumessa :)

Kiitos Anna, Minna ja kyyditsijät.

JP

Harjoitusottelu Kaarinassa 6.11.

Minipoikien tuoreemmat pelaajat vierailivat sunnuntaina Kaarinassa pelaamassa harjoitusottelun. Pelin tavoitteena oli antaa pelikokemusta uusille, tällä kaudella toimintaamme mukaan tulleille pelaajille. Ottelun pöytäkirja jäi valitettavasti Kaarinaan, mutta harjoitusottelun tulos oli luokkaa 54-10 kotijoukkueen hyväksi.

Pelistä saatin paljon oppia. Puolustukseen paluu on edelleen ongelmallista ja hyökkäyspäässä tilankäyttö ja helppojen, peliä edistävien syöttöjen antaminen on vielä vaikeaa. Ajoittain pystyimme puolustamaan haluamallamme tavalla ja hyökkäyspäässä saimme luotua mukavasti hyviä korintekopaikkoja. Valitettavasti emme vielä pysty viimeistelmään paikoistamme kovemmassa ottelutempossa. Ongelmakohdat ovat ymmärrettäviä, koska muutamalle pelaajalle kyseessä oli ensimmäinen kunnollinen koripallo-ottelu. Tulemme myös jatkossa kiinnittämään näihin asioihin erityishuomiota harjoituksissa, jotta pystymme tulevaisuudessa pelaamaan monipuolisemmin.

Positiivista oli, että paransimme peliämme selvästi murheellisen alun jälkeen ja moni pelaaja alkoi pienen puhuttelun jälkeen taistelemaan tosissaan irtopalloista.

Petteri

White haki pisteet Ukista 3.11.

Torstai-illan iloksi pääsimme pelaamaan Hakametsän koululle Ukiin.  Kiitos järkevän otteluajan löytymisestä Korihaiden coach Jukalle!

Matkaan lähtivät Teemu, Tuomas, Aarne, Jesse, Timo, Heikki, Reko, Jimi ja Aatu. Ottelu oli odotetun tasainen, edeten kuitenkin meidän pienoisessa hallinnassa. Tauolla 9 pinnaa meille ja samoin pelin päättyessä luvuin 47 – 56 (6 -11, 17 – 21, 12 – 12, 12 – 12).

Peli oli kaikilta melko hyvää. Erityisiä ilonaiheita olivat pisteiden jakautuminen niin, että seitsemän pelaajaa teki enemmän kuin yhden korin (Jimbo ja Hese kaksinumeroiset, 14 ja 12) sekä Tuomaksen (8 pinnaa, noin 10 levyriä ja 0 menetystä) ja Timon (4 pinnaa ja useita irtopalloja) onnistumiset.

Vaikka peli oli melko hyvää, niin 5 – 5 pelissä meillä on vielä paaaaljon parannettavaa ja henkilökohtaisia taitoja pitää aina parantaa, joten kaikki treeneihin oppimaan!

Kiitos Annalle ja Minnalle järjestelyistä sekä kuskeille kyydeistä!

JP

31.10 Mineillä kiireinen viikonloppu kotiturnausten parissa

Lauantaina Blue sai vieraita Salosta ja Ukista. Ekassa pelissä Vilpas -06 oli parempi luvuin 27 – 57, mutta kaikki pelivuorossa olleet (Panu, Jonathan, Topias, Tino, Eero, Noel, Johannes, Lukas, Tuomas, Eeli, Aatu, Timo ja Samu) saivat hyvää oppia ja kokemusta. Toisessa pelissä Korihait vei voiton 57 – 20, vaikka kaikki (Panu, Jonathan, Topias, Tino, Eero, Noel, Timo, Lauri, Janne, Aaro ja DD) parhaansa tekivät.

Vaikka pelit päättyi vieraiden voittoon, niin selvää kehitystä on tapahtunut Raisio-pelin jälkeen. Etenkin toisessa pelissä nähtiin monia hyviä syöttöjä, eli pallollinen pelaaja pystyi jo aika ajoin nostamaan katseen pois pallosta ja pallottomat pelaajat juoksivat pallon etupuolelle.

Nyt vaan kaikki treeneihin, niin kehitysvauhti kiihtyy ja pelaamisesta tulee entistä kivempaa!

Kiitos Jere-jojolle järjestelyistä sekä kaikille toimitsija- ja buffettihommiin osallistuneille!

JP

Sunnuntai White sai vieraita Hämeestä. Ensin vastassa BC Nokia ja meiltä kehissä Teemu, Aarne, Jesse, Kuutti, Timo, DD, Hese, Reko, Jimi ja Max. Voitimme kolme jaksoa ja yksi pelattiin tasan, lopputulos meille 68 – 48. Noin kuukausi ollaan harjoitusten joukkueosiossa painotettu tilan käyttöä ja reagointia suunnanmuutospelissä. Tässä ajassa on menty valovuosi eteenpäin – tosin kehitettävääkin vielä löytyy. Kaksinumeroiset luvut pussittivat Hese (23), Kuutti (19) ja Jimbo (17). Kovasta yrittämisestä puolustuksessa kertoo meille tuomitut 26 virhettä, niiden seurauksena kovin taistelleet Max, Jimbo ja Reko istuivat ottelun lopun penkillä. Hyvä peli kaikilta!

Tauon jälkeen vastassa meitä ”noin metrin” isompi Pyrintö -05.  Kaksi jaksoa pystyimme hyvin Pyrinnön vauhdissa mukana (7 – 8 ja 12 – 16) johtaen tauolla niukasti. Pyrintö lisäsi selvästi tempoa ja kovuutta tauon jälkeen, kolmannen jakson vielä roikuimme mukana 10 pinnan tappioasemassa ja sitten meitä vietiin. Loppui liike, loppui juoksu, loppui usko. Pinnat oikeutetusti Tampereelle pistein 59 – 34. Kaksinumeroisiin ylsi Hese (10). Kokonaisuutena tämä peli ok suoritus pelaajilta.

Paljon ollaan menty eteenpäin, mutta paljon on matkaa jäljellä, siispä kaikki tiistaina treeneihin hyvällä asenteella!

Kiitos Anna-jojolle ja kaikille aktiivisesti mukana olleille !

JP

15.10 White Kaarinassa

Vilpas white -05 – TuNMKY White 89 – 40 (20 – 11, 27 – 5, 16 – 14, 26 – 10)
TuNMKY – Ura 47 – 82 (12-10, 12 -21, 15-22, 8-29)

White aloitti sarjapelit ja sai heti tuta minkä tasoisessa sarjassa pelataan. Numerot eivät valehtele. Kun minien pelissä vastustaja tekee yli 80 pinnaa, niin ei tarvita pitkää oppimäärää diagnoosiin: puolustus, silloin kun sitä oli, oli huonoa. Poikkeuksen tähän teki Ura-pelissä Jimi, joka piti alueen taitavimman pelaajan 14 pinnassa.

Vilpas-ottelusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Vilpas vaan on toistaiseksi liian hyvä ja iso meille. Tosin meidän hereilläoloa kuvaa se, että teimme 7 rajarikkoa syöttäessä palloa peliin oman korin alta. Jätimme siis käyttämättä mahdollisuuden tehdä 14 pinnaa ja annoimme Vilppaalle mahdollisuuden tehdä 14 pinnaa. Annoimme 28 pinnaa eteen!

Uraa vastaan pystyimme pelaamaan tasan noin 12 minuuttia ja sitten Ura siirtyi kuskin paikalle. Ura-pelissä vanha viisaus kävi toteen: se joukkue voittaa, jossa useampi pelaaja tekee kaksinumeroiset pinnat. Uralla 4, meillä 1 (Hese 21 p).

Päivän parhaista suorituksista vastasivat Jimi puolustuksessa ja Hese hyökkäyksessä.

Nämä pelit toivottavasti toimivat motivaattorina sille, että jokainen tulee joka harjoitukseen hyvällä asenteella, jotta tulevaisuudessa pystymme haastamaan nämä vastustajat.

Kiitos poikien lisäksi runsaslukuisille kannustajille, Anna-jojolle ja Uralle järjestelyistä.

JP

9.10 Bluen kausi alkoi tappiolla

Blue avasi sarjakautensa 31-51 tappiolla naapurikaupungin ylpeydelle Raision Palloseuralle. Raisiolaiset olivat koko ottelun kuskin paikalla ja erityisesti heidän vauhdikas suunnanmuutospelinsä tuotti meille vaikeuksia. Hyökkäämisemme kehittyi mitä pidemmälle ottelu eteni, mutta töitä riittää vielä molemmissa päissä kenttää. Tulevissa harjoituksissa käydään varmasti läpi puolustukseen paluuta, syöttämistä sekä tilan käyttöä hyökkäyspäässä.

Kokoonpanossa oli tänään valitettavasti vain seitsemään pelaajaa (Johannes, Tuomas, Eero, Jonathan, Florentino, Noel ja Panu). Kaikki pääsivät pelaamaan isoja minuutteja, ja se kantaa varmasti hedelmää tulevaisuudessa. Tuomas teki ensiesiintymisensä koripalloparketilla ja debyytti sujui hyvissä merkeissä. Avauspisteetkin tulivat nopeasti tehtyä. Jonathan teki varsinkin ottelun loppupuolella hienoja koreja ja Tino teki kovasti töitä molemmissa päissä kenttää.

Kotiturnaus on edessä hieman alle kolmen viikon päästä, silloin olemme valmiimpia taistelemaan sarjapisteistä.

Petteri

Minit nappasivat kultaa Loimaalla 24-25.9

Aarnen hikoillessa kuumeisena kotisohvalla lähtivät Janne, Aaro, Jesse, Samu, Kuutti, Teemu, Jimi, Hese ja Reko hikoilemaan Loimaan loistaviin turnausolosuhteisiin mukanaan Santtu ja JP. Retki oli varsin onnistunut, koska tämä ryhmä ei ole kesän jälkeen kertaakaan harjoitellut yhdessä ja Loimaalta kotiuduttiin kultamitali kaulassa!

Pelasimme ajankohtaan nähden kolme erittäin hyvää ja yhden … noh, enpä sano millaisen ottelun. Muutaman viikon olemme harjoitusten joukkueosiossa panostaneet suunnanmuutospeliin ja yritys sen toteuttamiseen oli kiitettävää jokaisella. Välillä siinä onnistuttiin hyvin, välillä pallo meni yli-innokkaasti puolapuille ja välillä omissa kolisi. Yllättävän usein kuitenkin onnistuimme nopeissa hyökkäyksissä todella hyvin!

Toinen iso onnistuminen oli se, että jokainen pelaaja teki pisteitä muun uurastamisen ohessa. Positiivista oli myös halukkuus tehdä töitä puolustuksessa (paitsi yhdessä ottelussa) ja väittäisin sen ratkaisseen turnausvoiton meille. Loimaata vastaan Jesse ja Reko pitivät Loimaan ison ja taitavan Taatilan hyvin kurissa. Ura White-ottelussa Kuutti ja Hese pitivät yhden ikäluokan parhaista, Sinan Coskun 18 pisteessä eli selvästi alle keskiarvon. Finaalissa Reko piti Ura Red:n liikkuvan ja pitkän Juvan yhdeksässä pisteessä. Jimi jaksoi riistää ja raataa läpi turnauksen, hyökkäyspäässä Hese oli liekeissä lähes koko turnauksen.

Ei kuitenkaan ole syytä jäädä leijumaan vaan entistä kovemmalla innolla huomenna treeneihin! Alla tulokset ja pisteet. Kiitos järjestäjien lisäksi kuskeille ja kannustajille!

JP

TuNMKY – LoKoKo 46 – 26 (24-15)
Rauma Basket – TuNMKY 35 – 76 (19-41)
TuNMKY – Ura White 43 – 32 (25-18)
Finaali Ura Red – TuNMKY 30 – 56 (18-27)

Pisteet: Heikki Pasanen 67, Reko Rautavirta 37, Jimi Knifsund 32, Kuutti Arjonen 32, Jesse Annunen 20, Teemu Zavialov 15, Samuel Makkonen 10, Janne Suomio 6, Aaro Juhola 2

18.9 Harjoitusottelu Liedossa

Minipojat vierailivat sunnuntaina Liedossa. Isäntäjoukkue Lieto-Koris Tigers pelaa Blue-joukkueemme kanssa samaa sarjaa ja joukkueen riveissä on useampi lahjakas koripalloilijan alku. Olemme alkukauden harjoituksissa painottaneet nopeita hyökkäykseen lähtöjä ja ilokseni sunnuntain ottelussa nähtiin todella vauhdikasta peliä meidän osalta. Pystyimme alkuminuuttien viimeistelyvaikeuksien jälkeen hyökkäämään monipuolisesti ja puolustuksessa pärjäsimme loistavasti vastustajan isokokoista sentteriä vastaan. Jouduimme myös opettelemaan hieman palloskriinien puolustamista ja muutaman ihmettelyhetken jälkeen onnistuimme puolustamaan kyseiset tilanteet loistavasti.

Lähdimme lyhelle kotimatkalle 59-35-voitto takataskussamme. Kaikki kokoonpanossa olleet kymmenen poikaa (Teemu, Eero, Maksim, Aarne, Jesse, Kuutti, Timo, DD, Samuel ja Aatu) pelasivat tasaisesti ja kaikki onnistuivat tekemään pisteitä. Positiivista ottelussa oli puolustuksemme, mikä vaikeutti selvästi Liedon hyökkäämistä. Hyökkäyspään tekemisemme oli todella hienoa, kun jaksoimme juosta ja syöttää palloa. Välillä tyydyimme turhan kaukaa lähteneisiin hyppyheitoihin, vaikka olisi ollut tilaisuus haastaa omaa puolustaja ja ajaa korille.

Petteri

5.9 Harjoitusturnaus Kaarinassa

Namikan minit vierailivat sunnuntaina Kaarinassa, jossa pelattiin kolme harjoitusottelua isäntäjoukkue Ura Basketia vastaan. Alla otteluiden vastuuvalmentajien raportit otteluista ja katsaus tulevaisuuden pelillisiin parannuskohteisiin.

Ura – TuNMKY Blue

Kun saavuin Piispanlähteen koululle pojilla oli jo alkulämmittelyt hyvällä mallilla, kiitokset siitä kuuluvat JP:lle. Tottahan se on, että hyvä alkulämmittely johtaa hyvään peliin. Pojat pelasivat tasaisesti koko ottelun ajan ja viimeisessä erässä ottivat Uraa neljä pistettä kiinni, joka sai Uran valmentajat puremaan kynsiään. Poikien kovasta loppukiristä huolimatta jäimme tappiolle kolme pistettä. Jokainen poika pelasi hyvin, mutta erityismaininnan saa Tuomas, joka ensimmäisessä pelissään sai hyvin monta levypalloa, joita hän komeasti koriin sen jälkeen nostelikin.

Ensi kerralla sitten voitetaan. Coach S

Ura – 05 – TuNMKY White

Aina on hyvä päivä pelata koripalloa. Näin oli myös sunnuntaina, kun olimme nuorten herrojen kanssa Kaarinassa pelaamassa palloa Ura Basketin -05 poikia vastaan. Sankarikaartiin kuuluivat Hese, Reko, Jesse, Samu, Aarne, Teemu, Timo, Aatu ja DD.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaalla pallorallilla ja molemmat joukkueet olivat alussa lennokkaan oloisia. Valitettavasti meidän osaltamme tämä lennokkuus alkoi pian hiipumaan. Ura jatkoi hyvää juoksemista ja me tulimme aina paljon perässä. Tarkkaa siteerausta en osaa antaa, mutta pelin viime hetkillä Aarnella tuli hieno aate; meidän pitää reenata tosi kovaa.

Pelin lopputulos 118-24. Ura juoksi hienosti koko matsin ja ehdottomasti ansaitsi tämän voiton. Tästä emme kuitenkaan lannistu, vaan palaamme innokkaina harjoituskentille. Siellä voimme harjoitella ottelun perusteella vielä hiomista tarvitsevia asioita, kuten pallon liikettä, tilan käyttöä ja ennenkaikkea puolustukseen paluuta!

Emppu

Ura -06 – TuNMKY

3. peli, rivissä 7 urhoa (Teemu, Eero, Aarne, Jesse, DD, Noel ja Samu) joista 5:lle toinen peli putkeen.
Ura vei ja me vikistiin, Uralle ansaittu voitto 69 – 32. Korinteko oli 3,5 jaksoa erittäin vaikeaa johtuen pallottomien pelaajien liikkumattomuudesta ja huonosta viimeistelystä. Peliä ei myöskään helpottanut se ettemme palanneet puolustukseen täysillä, vaan annoimme Uran juosta nopeita meidän päätyyn. Viimeiset 4 minuuttia oli hyvää pelaamista, ymmärsimme syöttää ja liikkua kohti koria syötön jälkeen. 4. jakso päättyikin luvuin 17 – 16.

Iso kiitos päivästä Uralle ja Kimmo Vyyryläiselle. Ensimmäinen peli oli erinomainen kaikille niukasta tappiosta huolimatta, 2 seuraavaa peliä toivottavasti toimivat herätteenä siitä että kesäloma on ohi.

JP