Ainot goes Latvia!

Aino-kuoro on unelmoinut jo pitkään osallistumisesta kuorokilpailuun. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt pitkä aika. Alkuvuodesta kartoitettiin mahdollisia kilpailuja ja sopivin löytyi Baltiasta. Huhtikuussa tuli varmistus, että Ainot on hyväksytty mukaan International Baltic Sea Choir Competition -kilpailuun, joka järjestetään 21. – 23. syyskuuta Latvian Jurmalassa. Loppukevät onkin ollut ahkeraa treeniä. Kilpailuohjelmisto on monipuolinen ja sisältää muun muassa romantiikan ajan kappaleen, kansanlaulun ja laulaja-lauluntekijä Helena Haaparannan Ainoille varta vasten säveltämän uuden kappaleen Ohenneito. Helena oli jopa valmentamassa kuoronjohtaja Satu Luukkosen kanssa Ainoja viikonloppuleirillä. Tällaisia ajatuksia leiri Ainoissa herätti:

”Päivä oli ihan mahtava ja Helenan kanssa työskentely tosi mielenkiintoista ja inspiroivaa.”

”Parasta oli olla kahden ihmisen ohjattavana, kun Satun ja Helenan näkemykset menivät niin hyvin yksiin! Oli todella kiva päivä. Liikuskeltiin jopa välillä mukavuusalueiden ulkopuolella ja hyvä niin, sillä yleensä juuri se tuottaa parhaan tuloksen.”

”Kilpailuohjelmistossa on tosiaan vielä tekemistä, mutta näin mahtavassa ohjauksessa ei voi pukata ku priimaa!”

Ainot jatkavat treenejä pitkälle kesään, jotta ohjelmisto saadaan hiottua täydelliseksi ja tuotua voitto kotiin!

Hurmaannu harpusta!

Syksyllä 2018 Turun NMKY:n Musiikkiopisto luo uutta suomalaisen harpunsoitonopetuksen historiaa! Musiikkiopistosta tulee tiettävästi ensimmäinen suomalainen ei-suoraan-kuntarahoitteinen musiikkioppilaitos, jossa voi opiskella harpunsoittoa. Harpunsoitto on todella POP tällä hetkellä Suomessa ja nyt myös NMKY:llä voi opiskella tämän hurmaavan soittimen soittoa.   

Harpunsoiton paras puoli on se, että sillä voi soittaa kauniita ääniä jo ensimmäisestä soittotunnista alkaen. Kahdenkymmen vuoden opiskelua ei tämän instrumentin kanssa tarvita siihen, että harppu soisi vireessä. Jo ensimmäisistä sävelistä alkaen harppun kanssa voi nauttia musiikista ja viihtyä rauhoittavan teosten parissa.   Jatka lukemista…