Musiikin perusteet

Musiikin perusteiden kursseilla opiskelemme ryhmässä säveltapailua ja musiikin teoriaa. Tunneilla opitaan hahmottamaan musiikkia kuunnellen, laulaen ja kirjoittaen. Lisäksi opettelemme musiikillisten rakenteiden tunnistamista. Opetusta järjestetään kolmella perustasolla ja opetus sopii kaikenikäisille 10-vuotiaasta alkaen. Jokaisen kurssin lopuksi järjestetään koe, ja kaikki oppilaat saavat suorittamistaan kursseista todistuksen. Huom! Musiikkiopiston päättötodistuksen saaminen edellyttää sekä musiikin perusteiden 3-tason että yleisen musiikkitiedon suorittamista.

Uutena kurssina tänä syksynä alkaa ALKEISMUPE. Alkeismupeen voivat osallistua kaikki 8-vuotiaasta alkaen. Kurssi on valmentavaa opetusta Musiikin perusteet 1-tasoon, ja siinä edetään huomattavasti hitaammin. Musiikin perusteisiin tutustutaan tekemällä tunneilla tehtäviä, pelaamalla, kuuntelemalla, laulamalla ja soittamalla. Kurssin lopuksi ei pidetä koetta.

Yleinen musiikkitieto on osa musiikin perusteiden opintokokonaisuutta. Kurssilla tutustutaan musiikin historiaan ja musiikkityyleihin ja kuunnellaan paljon musiikkia. Kurssin lopuksi on kuuntelukoe. Kurssille osallistumiseen ei vaadita aikaisempia musiikin perusteiden opintoja, mutta jonkinlainen aikaisempi musiikkitausta on eduksi.

Kursseille voivat osallistua myös musiikkiopiston ulkopuoliset opiskelijat, esim. kuorolaulajat (lukukausimaksu 75e).

Opettajana toimii Marjaana Rinne / marjaaaana (at) gmail.com / puh. 0400-417961
Ilmoittautuminen kursseille suoraan opettajalle.

Syksyllä 2017 alkavat kurssit:

Opetus keskiviikkoisin Turun NMKY:n Johtokunnan huoneessa

klo 16.30 – 17.15     Alkeismupe
klo 17.15 – 18.00   Musiikin perusteet, perustaso 1
klo 18.00 – 19.00  Musiikin perusteet, perustaso 2
klo 19.15 – 20.00   Yleinen musiikkitieto
klo 20.00 – 21.00  Musiikin perusteet, perustaso 3

Ensimmäiset opetuskerrat 6.9.