Empowering Young People

Turun NMKY – YMCA Turku on mukana Et ole yksin -hankkeessa

Olemme mukana Et ole yksin hankkeessa pilottiseurana, koska haluamme olla edistämässä jokaisen
oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti, sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti.

Et ole yksin on Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon epäasiallista käytöstä
kohdannut urheilija, vanhempi tai valmentaja voi olla yhteydessä ja saada apua. Valtakunnallisen
tukipalvelun lisäksi hankkeessa vahvistetaan lasten ja nuorten itsemääräämisoikeutta sekä lisätään
vanhempien ja valmentajien tietoja nuorten kokeman väkivallan ja häirinnän ehkäisystä.

Pilottiseuroissa kehitetään väkivaltaa ja häirintää ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joita myöhemmin
levitetään urheiluyhteisössä laajemmalle. Pilottiseurat pääsevät olemaan suunnannäyttäjiä häirinnän ja
väkivallan ehkäisytyössä. Jatka lukemista…

Kesäduuni OP:n piikkiin – Harvaan haetaan Leirikeskustyöntekijää!

Maaliskuun alussa OP Turun Seutu valitsi hakemusten perusteella 50 tuen saavaa yhdistystä, Turun NMKY – YMCA Turku on näistä valituista yksi. Nyt on aika hakea kesätyötä. Haku kesäduuneihin jatkuu 18. huhtikuuta asti.

15-17-vuotias nuori, laita hakemus 18.4. mennessä

Voit hakea OP Turun Seudun tukemaa yhdistyksen kesätyötä, kun olet täyttänyt 15 vuotta 31.5.2019 mennessä etkä täytä 18 vuotta ennen 31.8.2019. Lähetä hakemuksesi suoraan meille (tai jos haet jotain muuta työtä, suoraan yhdistykseen).

Pankin tuella yhdistykset työllistävät 50 nuorta kahdeksi viikoksi koulujen kesäloma-aikaan. Työnantajana toimii yleishyödyllinen yhdistys OP Turun Seudun toimialueella. Pankki kustantaa nuoren palkan yhdistykselle (500 euroa/nuori) ja yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta, käytännön palkanmaksusta sekä muista työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

Leirikeskustyöntekijä Harvaan

Leirikeskustyöntekijän tehtäviin kuuluvat leirikeskuksen ylläpidon ja ruokahuollon avustavat tehtävät Turun NMKY:n Harvan saaren leirikeskuksessa. Tehtävät voivat liittyä leirin muonitukseen ja leirikeskuksen rakennusten ja alueiden huoltoon.

Kesätyön tiedot ja hakuohjeet löytyy täältä

P.S. Jos kesäduuni tärppää, muistathan kertoa siitä myös somessa #kesaduuniopnpiikkiin

Kivakesä-keskiviikko, päiväretki Puuhamaahan

Koko perheen päiväretki Puuhamaahan 10.7.2019 klo 9-19.

Lähtö ja paluu: Turun NMKY:n toimisto, Sirkkalankatu 27.

Puuhamaassa on tarjolla kaikkea pomppulinnoista formularatoihin. Käytössä on myös vedessä liikkuvia menopelejä jokaiseen makuun. Aikaa Puuhamaassa oleiluun on noin 6 tuntia.

Retken hinta:

40 €/hlö Aikuiset ja yli 3v. lapset huoltajan kanssa

17€/hlö alle 3v. lapset huoltajan kanssa

45 €/henkilö Lapset 9−12 v. ilman huoltajaa

Retkimaksu sisältää bussimatkan ja sisäänpääsyn Puuhamaahan.

Ilmoittautumaan pääset tästä.

 

Palautekyselyn tulokset 2019

Turun NMKY:n koripallojaosto tilasi Suomen Olympiakomitealta seuratoiminnan palautekyselyn, jonka lähetimme kaikille vanhemmille, joiden lapsi/huolettava on mukana koripallotoiminnassa. Palautekyselyn vastausprosentti oli 35%, kun vastauksia oli 64 kpl. Kyselyn avulla pyrimme kehittämään seuran toimintaa ja tarkoitus on tehdä jatkossa säännöllisin välein palautekyselyitä.

Jatka lukemista…

Turun NMKY laajentaa sovittelutoimintaa

Turun NMKY:llä on helmikuun alusta ollut käynnissä kaksi sovitteluhanketta. Viime syksystä lähtien on tehty koulukiusaamista ehkäisevää työtä, jossa sovittelu on yksi käytetyistä työmuodoista. Helmikuussa varmistui lopullisesti hankeavustuksen saaminen katusovittelumallin levittämiseen Turun seudulle.

Turun NMKY:n sovittelutoiminta kattaa hyvin monentyyppiset konfliktit ja rikkomukset, joissa alle 18-vuotiaat ovat osallisina. Sovittelijat voivat työskennellä koululuokissa, auttaa selvittämään pitkittynyttä kiusaamista, sovitella ilkivaltaa tai mitä vain alaikäisten konfliktitilannetta.

Koulukiusaamista ehkäisevä hanke on toiminut alakoululaisten parissa. Kouluissa on ollut tarvetta etenkin pienten koululaisten ryhmäyttävälle toiminnalle. Varhainen puuttuminen on tärkeää, sillä pahimmillaan lapset kantavat esikoulun ja alaluokkien kiusaamiskokemuksia mukanaan vuosikausia ja välejä ratkotaan isompina jopa pahoinpitelyin.

Katusovittelu puolestaan on nuorten konflikteihin kehitetty toimintamalli. Ajatuksena katusovitteluhankkeessa on rikkomuksilla tai häiriökäyttäytymisellä oireilevan nuoren pysäyttäminen ja kokonaisvaltainen auttaminen. Turun NMKY:n kaksi sovitteluhanketta nivoutuvat hyvin yhteen, sillä katusovittelusta muualla Suomessa saadut kokemukset osoittavat lähes jokaisella katusovitteluun osallistuvalla nuorella olevan kokemusta koulukiusaamisesta.

Yhteistyö Aseman Lapset ry:n, Varsinais-Suomen sovittelutoimiston ja poliisin kanssa on avainasemassa uudessa hankkeessa. Yhteistyötä pohjustettiin jo viime syksynä, jolloin Aseman Lapset koulutti monta Turun NMKY:n työntekijää katusovittelijoiksi. Koulutukseen osallistui myös kaksi sovittelutoimiston sovitteluohjaajaa. Kuvan ilmeistä huomaa, että kaikki olivat tyytyväisiä päivän antiin.

Turun NMKY:n sovittelutoimintaa rahoittavat STEA ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet.

Juha Ruohonen aloittaa Turun NMKY – YMCA Turun urheilusihteerinä

Turun NMKY:n edustuskoripallojoukkue Kristikaa kolmatta kautta päävalmentajana luotsaava Juha ”Ronde” Ruohonen aloittaa 7.1.2019 Turun NMKY – YMCA Turunurheilusihteerinä.

Urheilusihteerin työhön kuuluu yhdistyksen koripallotoiminnasta vastaaminen yhdessä valmennuspäällikön kanssa, sekä osallistuminen muun urheilutoiminnan (kuntosali, sukellus ja suunnistus) kehittämiseen. Urheilusihteeri vastaa toimialansa kehittämisestä ja viestinnästä, sekä toimii yhteyshenkilönä sidosryhmiin.

Ruohonen on toiminut aiemmin yritysmaailmassa, markkinoinnin ja mainonnan parissa. Hänellä on vahva urheilutausta koripallon parissa yli kolmenkymmenen vuoden ajalta, suurin osa tästä juuri Turun NMKY:n paidassa. Voidaan siis puhua ihan aidosta namikalaisesta.

”Olen innostunut ja iloinen saadessani aloittaa tässä uudessa työssä. Turun NMKY on minulle tietenkin tuttu paikka urheiluseurana, mutta on mielenkiintoista päästä oppimaan mitä kaikkea muuta yhdistys sisälleen kätkee.” Juha Ruohonen kertoo tulevasta tehtävästään. ”Erityisen mielenkiinnolla odotan miten Turun NMKY:n monialaisuus tuo antaa mahdollisuuksia työssäni toimimiseen. Kyseessähän ei olekaan perinteinen urheiluseura, vaan mahdollisuudet yhteisölliseen toimintaan ovat laajemmassa.”

Turun NMKY:n väki toivottaa Ronden tervetulleeksi taloon ja osaksi työntekijäjoukkoa!

YMCA175

NMKY:n 175-vuotis syntymäpäivien kunniaksi Euroopan NMKY järjestää yhdessä Englannin ja Walesin NMKY:den kanssa tapahtuman Lontoossa 4.-8.8.2019. YMCA175 (Y-M-C-A one-seven-five) tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti 16-35 -vuotiaille namikalaisille ohjaajille, mutta tapahtumassa on myös huomioitu muut NMKY:n vapaaehtoiset, työntekijät sekä jopa eläkkeelle jääneet. Tapahtuman paikkana on ExCeL London (messu- ja näyttelykeskus).

Turun Namikan järjestämän reissun ensisijainen kohderyhmä ovat namikalaiset 16-35 -vuotiaat tapahtumasta kiinnostuneet jäsenet. Jos et kuulu kohderyhmään, ole yhteydessä meihin ja katsotaan, miten pääset mukaan reissuun. Matkaporukka jaetaan tapahtuman aikana pienempiin ryhmiin, joista jokaisella on oma aikuinen vastuuhenkilö. Päivät aloitetaan aina yhdessä ja päätetään hostellille.

Ensimmäiset 20 ilmoittautunutta pääsevät mukaan ns. ”early bird -hinnalla, joka on 300-400 euroa. Tämän vaiheen ilmoittautuminen päättyy 27.1.2019.  Saat sähköpostiin 28.1. linkin, jonka kautta sinun tulee rekisteröityä tapahtumaan 30.1. mennessä!!! Ilman rekisteröitymistä et voi saada early bird-paikkaa ja -hintaa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Senioriaamukahvit keväällä 2019

Aamukahveista Turun NMKY ry:n johtokunnan huoneessa keväällä 2019 jäljellä yksi kerta:

Tiistai 23.4. kello 9.00

Jarkko Paavola, yliopettaja;
”Kyberturvallisuudesta”

Kahvittelu alkaa kello 8.30. Tervetuloa!