Aino-kuoro Grand Prix -finaaliin Jurmalassa

Aino-kuoro ylsi viidennelle sijalle kolmannetta kertaa Latvian Jurmalassa järjestetyssä kansainvälisessä International Baltic Sea Choir Competition -kuorokilpailussa 22. – 23.9.2018. Latvialainen nuorista laulajista koostunut sekakuoro (Rigas Doma Skolas Jauktais Koris) vei koko kilpailun voiton, ja toiseksi kipusi indonesialainen Parahyangan Catholic University Choir.

Aino-kuoro erottui muista kilpailijoista modernilla ja raikkaalla ohjelmistollaan, josta varsinkin Helena Haaparannan Ohenneito – Kohtaaminen oli vaikuttava kokonaisvaltainen esitys ja sai paljon kiitosta. Ainot jatkoivat valitsemallaan tiellä ja esittivät koskettavia ja tunteita herättäviä kappaleita, kuten myös iloittelevan ja vahvan naisenergiaa huokuvan OlenNaisen.

Valitettavasti Aino-kuorolle ominainen vahva ilmaisu ei purrut tällä kertaa paremmin, vaan klassinen tyyli ja perinteiset kuorot olivat enemmän tuomariston mieleen. Ainot voivat kuitenkin olla tyytyväisiä suoritukseensa vedettyään oman ohjelmistonsa täysillä, ja yleisöstä ei hurraahuutojakaan puuttunut. Itse asiassa tuomaritkin taisivat vain olla ällikällä lyötyjä.