Aino-kuoro kouluttautui Rajaton-risteilyllä

NMKY:n Aino-kuoro osallistui 2.- 3.2. Viking Line Gracella Sulasolin (Suomen laulajain ja soittajain liitto) Varsinais-Suomen piirin ja Viking Linen yhteistyössä järjestämälle kuorojen koulutusristeilylle, jossa kouluttajina toimivat lauluyhtye Rajattoman jäsenet.

Lauluyhtye Rajaton esiintyi ensimmäistä kertaa punaisilla laivoilla ja juhlisti samalla 20-vuotisjuhlavuottaan. Rajaton on täydentynyt uudella jäsenellä, kun jazz-laulaja Aili Ikonen liittyi mukaan vuoden 2018 syksyllä.

Kuorot jaettiin pienempiin ryhmiin, jossa oli 3-4 kuoroa. Jokaisella ryhmällä oli yksi Rajattoman jäsen kouluttamassa. Aino-kuoron kanssa samassa ryhmässä olivat Loimaan naislaulajat, CCL sekä mieskuoro Laulun ystävät. Kouluttajana ryhmässä toimi Soila Sariola.

Koulutuksessa jokainen kuoro esitti yhden kappaleen, jota Soilan vinkeillä hiottiin paremmaksi. Myöhemmin iltapäivällä ryhmä sai koulutusta yhteisesti rytmiikasta, äänen käytön tekniikasta sekä yhteisen vireen löytymisestä. Koulutus oli ensimmäinen laatuaan ja erittäin antoisa. Jatkoa tämän kaltaisille tapahtumille toivottiin myös tulevaisuudessa.