Ensi kauden päävalmentajat kiinnitetty ennätysajassa!

Juha Ruohonen jatkaa Kristikan peräsimessä – Turun NMKY kiinnitti ensi kauden päävalmentajat ennätysajassa

 

Kuluva kausi 2017/2018 on ollut Turun NMKY:lle yhtä ennätysten rikkomisen aikaa. A-, B- ja C-Pojat ovat kaikki pelanneet SM-sarjaa yhtä aikaa ensimmäiseen kertaan viiteen vuoteen. Seura myös rikkoi 300 lisenssipelaajan rajapyykin tammikuussa 2018. Nyt myös kauden 2018/2019 päävalmentajat kiinnitettiin ennen lumien sulamista, joka on hyvin poikkeuksellista. Valmennusryhmiä täydennetään vielä apuvalmentajien osalta myöhemmin keväällä.

 

Edustusjoukkueen puikoissa jatkaa hyvää työtä tehnyt Juha ”Ronde” Ruohonen. Rondella alkaa jo viides vuosi Turun NMKY:n edustusjoukkueen peräsimessä. Ronden johdolla edustusjoukkue on noussut 2-divisioonasta mukaan 1A:n kärkikahinoihin. Turussa on luotettu omiin poikiin, niin kentällä kuin penkillä, sillä myös Ronde on saanut koripallo-oppinsa Turun Namikassa. Huippukoripallovalmentajatutkinnon Ronde on suorittanut 2006.

 

-Vuosien varrella on tapahtunut paljon hyviä asioita ja voi todeta, että koko seura on mennyt eteenpäin. Ajatukset ja toiveet, mitä silloin oli kun aloitin, ovat käyneet toteen. Edustusjoukkueen osalta voidaan todeta, että olemme jopa muutaman portaan edempänä, kuin mitä osasin aikanaan kuvitella. Näen Turkulaisen koripalloilun tulevaisuuden vahvana ja meillä on hyvä mahdollisuus kehittää laji vielä isommaksi Turun seudulla. Tulevaisuus näyttää siis hyvältä, edustusjoukkueen sekä U19/U17 valmentaja Ronde pohtii.

 

Turun NMKY:ssä panostetaan myös laatuun, eikä pelkkään lukujen kasvattamiseen. Seurassa on aloitettu määrätietoinen työ yhteisen pelitavan luomiseksi seuran kaikille joukkueille. Tarkoitus on ennen kaikkea lisätä yhteisöllisyyttä seuran pelaajien, joukkueiden ja valmentajien kesken.

 

-Yhdessä on mahdollisuus saada aikaan suurempia asioita kuin yksin. Yhteinen pelitapa on työkalu vieläkin laadukkaampaan työhön pelaajien valmennuksessa. Valmentajille se on myös yhdistävä tekijä, ja uskon sen lisäävän heidän yhdessä tekemistä merkittävästi, seuran valmennuspäällikkö Hannu Naumanen sanoo tulevaisuuden näkymistä.

 

Turun NMKY:n päävalmentajat kaudella 2018-2019:

 

Kristika Turku/U19/U17Juha ”Ronde” Ruohonen: Hänelle tuleva kausi on viides Turun NMKY:n miesten edustusjoukkueen peräsimessä. A-valmentajalisenssi.

U16Aleksi Alho: Valmentanut seurassa seitsemän kauden ajan U16-15 – ikäluokkia. B-valmentajalisenssi.

U15 WhitePerttu Hytönen: Seuran kokenein valmentaja, joka on valmentanut kaikkia ikäluokkia mikroista miehiin. B-valmentajalisenssi.

U15 Blue/Mikropojat 10/Mikrotytöt 09-10Hannu Naumanen: Seuran valmennuspäällikkö, 20 vuoden ajan valmentanut eri ikäluokkia. A-valmentajalisenssi.

U13Petteri Hirvonsalo: Valmentanut seurassa kahdeksan kauden ajan eri ikäluokissa. B-valmentajalisenssi.

Minipojat 07-08Lauri Lähteenmäki: Valmentanut seurassa kuuden kauden ajan eri ikäluokissa. B-valmentajalisenssi.

Mikropojat 09Petka Lehtinen: Valmentanut seurassa vuodesta 2000 alkaen kaikissa ikäluokissa mikroista miehiin. Namikan lisäksi Petka toimii nuorisomaajoukkuevalmentajana. A-valmentajalisenssi, FIBA approved coach ja FECC-koulutuksessa (KV-koripalloliiton koulutus).