Lähikuvassa U15 Blue ja apuvalmentaja Elias Diaz Suomela

U16 alueellista II-divisioonaa pelaava Blue-joukkue muodostuu U15 poikien 04-syntyneistä ja U16 poikien 03-syntyneistä pelaajista. Joukkueessa on kokeneempien poikien lisäksi viime kaudella aloittaneita pelaajia. Bluen kausi alkoi kahdella iso numeroisella tappiolla itseään paljon kokeneempia joukkueita vastaan. Salossa lauantaina pelattiin kauden kolmas ottelu Vilpas Whiteä vastaan. Nyt vastustaja oli meidän tasainen ja todella tiukan taistelun päätteeksi kotiin palattiin kahden sarjapisteen kanssa. Bluen päävalmentajana toimii Hannu Naumanen ja hänen apuvalmentajanaan Elias Diaz Suomela. Tällä kertaa kuitenkin Elias toimi vastuuvalmentajana.

-Peli lähti meiltä hyvin käyntiin ja oltiin valmiita heti alusta asti. Joukkue sai alussa paljon lisäenergiaa Matiaksen onnistumisista. Meidän hyvästä alusta huolimatta Vilpas ei luovuttanut, vaan heräsi myös mukaan otteluun, pohtii Blueta valmentava Elias Diaz Suomela.

-Herättyään Vilpas kiri meidän 10 pisteen johdon kiinni ja kävi jopa 13 pisteen johdossa. Kun viimeinen erä alkoi, niin olimme yhdeksän pistettä tappiolla. Pelitauolla kysyin pojilta, että halutaanko me voittaa? Ja sanoin, että se lähtee puolustuksesta.

– Viimeiseen erään joukkuepelimme parani niin puolustus -kuin hyökkäyspäässä. Saimme pelistä kiinni ja pääsimme viimeisille minuuteille tasatilanteessa. Lopulta peli kääntyi meidän puolellemme, kun saimme joukkueena hyviä stoppeja. 4.erän voitimme 10-22 ja koko ottelun lopulta 75:78 summaa Diaz Suomela.

 

Blue joukkueen apuvalmentaja Elias täytti juuri ottelupäivänä 19-vuotta. Koripallon hän on itse aloittanut Espanjassa 10-vuotiaana. Namikaan hän siirtyi 16-vuotiaana, kun he muuttivat Suomeen. Junioreissa hän pelasi kaksi kautta A-pojissa. Pelaamisen ohella Elias alkoi myös valmentamaan ja toimi apuvalmentajana C-pojissa.

Tällä kaudella Elias pelaa valmentamisen lisäksi IV-divisioonaa TuNMKY/NorsU joukkueessa ja toimii Yökoriksessa ohjaajana. Arki Eliaksella kuitenkin kuluu opintojen parissa Lohjalla, jossa hän suorittaa liikunnanohjaajan ja lukion kaksoistutkintoa.

-Koulua on vielä 1,5 vuotta jäljellä, joten vielä on hyvää aikaa miettiä mitä sitten isona tekee, Elias naurahtaa.

 

Bluen seuraava kotiottelu on maanantaina 29.10 klo 18:30 Nunnavuoren palloiluhallilla. Vieraaksi silloin saapuu Somerolainen Arska-Basket.

 

Kesällä Elias ohjasi ja hauskuutti lapsia TS-koriskoulussa :)