Suomen Koripalloliitto antoi tunnustusta TuNMKY:n ansioituneille toimijoille

Perjantaina 9.3.2018 pelatussa 1-A Divisioonan puolivälieräottelussa, Kristika Turku – Lahti Basketball, Suomen Koripalloliitto muisti Turun NMKY:n toiminnassa ansioituneita toimijoita. Kultaisen ansiomerkin edellytyksenä on erityisen ansiokas toiminta kansainvälisellä, valtakunnallisella tai seuratasolla. Hopeisen ansiomerkin edellytyksiin kuuluu menestyksellinen toiminta liiton tai sen alueiden ja seurojen hyväksi. Toimintavuosia lajin parissa on oltava vähintään kahdeksan. Pronssisen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut usean vuoden aikana koripalloilun hyväksi.

Pronssinen ansiomerkki myönnettiin:

Leif Grönroos

Leif ”Lefa” on toiminut Turun NMKY:n valmentajana vuodesta 1994 lähtien. Hän on valmentanut kaiken ikäisiä Namikalaisia suurella sydämellä ja intohimolla.

– Palkinto on minulle todella merkityksellinen ja arvostan tämän saamani tunnustuksen todella korkealle, toteaa Leif

 

Ken Forslund

Ken ”Kentsu” on toiminut junnujoukkueiden valmennustehtävissä 1999 lähtien ja viimeiset kolme kautta Kristika Turun General Managerina.

 

Mika Pitkänen

Mika on toiminut valmennustehtävissä vuodesta 1991 alkaen. Mika on toiminut valmentajana kaikissa ikäluokissa. Mika on erittäin kiinnostunut myös kehittämään Namikalaista koripallovalmennusta.

 

Hopeinen ansiomerkki myönnettiin:

Mikael Salmi

Mikael ”Spokki” on toiminut sekä junioreiden että edustusjoukkueen valmentajana vuodesta 2011 lähtien. Hän on edustanut Suomea maajoukkueissa, pelaten vuosien 1978 – 1991 välisenä aikana miesten maaotteluita 125, tehden niissä 600 pistettä. Hän on pelannut lisäksi 22 nuorten maaottelua. Spokki on pystynyt tuomaan oman mittavan pelikokemuksen hyvin myös valmennettaviensa käyttöön.

 

Petka Lehtinen

Petka on valmentanut Turun NMKY:ssä vuodesta 2000 lähtien. Petka on monipuolinen valmennusosaaja, joka on toiminut myös maajoukkuevalmentajana eri nuorisomaajoukkueissa ja liiton kouluttajajana. Hän toimii myös Turun NMKY:n sisäisenä seuravalmentaja kouluttajana.

 

Perttu Hytönen

Perttu on palkituista henkilöistä Turun NMKY:n pitkäaikaisin valmentaja ja toiminut seuramme eri valmennustehtävissä jo vuodesta 1989 lähtien. Kokenut Perttu tuo aina energiaa niin harjoituksiin kuin pelitilanteisiin ja suhtautuu koripallovalmennukseen intohimoisesti.

 

Kultainen ansiomerkki myönnettiin:

Marja Miettinen

Marja ”Maikku” on toiminut päätoimisena koripallotyöntekijänä 12 vuotta, joista viisi vuotta Turun NMKY:ssä. Lisäksi hän on valmentanut eri joukkueita vuodesta 1980 lähtien. Maikku on toiminut korisvuosiensa aikana myös lukuisissa muissa alueen ja liiton tehtävissä. Vuonna 2017 Suomen Koripalloliitto palkitsi Mixu ja Maikku Roadshow:n vuoden koripallotekona. Lisäksi hän on ollut käynnistämässä Läntisen alueen valmentajien työnohjausprosessia.