Harrastusta vailla?

Turun NMKY tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille:

https://www.tunmky.fi/l…/koripallo/joukkueet/mikropojat2010/
Uudet pelaajat ovat tervetulleita 2010 ja 2011 poikien koripallojoukkueeseen 🏀 – tiesithän jo että koripallo on aito ja alkuperäinen namikan laji?

https://www.aurantahtipojat.fi/uudet-jasenet-tervetuloa/
⛵️ Meripartiolippukunta Auran Tähti Pojat ottavat kaikenikäisiä uusia jäseniä mukaan toimintaan – koskaan ei ole liian vanha aloittamaan partioharrastusta – ATP:n toiminnassa purjehtimaanpääsytakuu

https://www.facebook.com/pg/turunnmkymusiikkiopisto/
Musiikkiopistossa on tilaa uusille soittajille ja laulajille – bänditreeneihin mahtuu mukaan ja musiikin perusteiden ryhmissä on paikkoja vapaana! Myös yksityisopetuspaikkoja kannattaa kysellä!🎼

Leirit tarjoavat lapsille ja nuorille parasta kesäohjelmaa

Turun NMKY – YMCA järjestää leirikeskuksessaan Harvan saaressa leirejä juhannusta lukuun ottamatta koko kesän ensimmäisestä koulujen lomapäivästä aina koulujen lukukauden alkuun elokuussa. Leirikokonaisuus sisältää leirejä kaiken ikäisille: tytöille ja pojille, perheille, isille ja lapsille ja isovanhemmille. Saari tarjoaa puitteet aktiiviseen toimintaan ja koulutetut ohjaajat yhdessä työntekijöiden kanssa vastaavat siitä, että porukkahenki muodostuu ja säilyy.

Leirit tarjoavat lapsille ja nuorille kokemuksia ja elämyksiä, jotka kantavat läpi elämän. Monelle leiri toimii ensimmäisenä irtautumisena turvallisesta kotiympäristöstä ja aloittaa valmistautumisen itsenäistymiseen. Lue lisää…

Koulusovittelu saa jatkoa

Kouluista kirmataan kohta kesälomalle. Samalla tulee tauko Turun NMKY:n viime syksynä alkaneeseen koulusovittelutoimintaan. Koulusovittelua eli kiusaamista ehkäisevää työtä ovat tehneet nuorisotoiminnan Paula Nurminen ja Vilma Suominen osittain toisen hankkeen eli katusovittelun kylkiäisenä. Hankkeet ovat tukeneet toisiaan ja olemme voineet vastata koululaisten välisiin haasteisiin ja konflikteihin eri tavoin.

Lukuvuoden 2018-2019 aikana olemme saaneet hienon mahdollisuuden tutustua Turun ja lähialueen koululaisiin ja koulujen henkilökuntaan. Opettajat tai kuraattorit ovat ottaneet meihin yhteyttä tilanteissa, joissa oppilaiden väliset suhteet ovat jo pitkään – jopa vuosia – olleet epämääräisen ongelmalliset. Kaikilla luokka-asteilla on lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat lisäohjausta kaveritaidoissa. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla ystävä, mutta toimeen pitää osata koulupäivän ajan tulla.

Kiusaamista ehkäisevä työ on käytännössä ollut kokonaisten luokkien ryhmähenkeä kohentavia tunteja ja pienryhmiä koulun nimeämille oppilaille. Pihapelisääntöjä on mietitty uusiksi lasten kanssa kahdessa eri koulussa. Toisinaan olemme osuneet kouluun ”sopivasti” jonkin ikävän tapahtuman jälkimaininkeihin ja päässeet hyödyntämään sovitteluoppejamme minisovitteluissa.

Tekemämme pilotit ja niistä saadut kokemukset eivät mene hukkaan, sillä koulusovittelua rahoittava Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet päätti jatkaa toiminnan tukemista vuodeksi eteenpäin. Iso kiitos säätiölle.

NMKY:n sovitteluhankkeet toivottavat kaikkien koululaisten kesään mukavia ja antoisia kaverikohtaamisia!

Kareliamalja kolmatta kertaa peräkkäin ATP:lle

Auran Tähti Pojat palkittiin kolmatta kertaa peräkkäin poikalippukuntien parhaasta osallistumisprosentista Lounais-Suomen Partiopiirin partioparaatissa 5.5.2019. Kiertopalkintoa, sen kunniakirjataulua ja palkintoon liittyvää pienoismaljaa partiojohtajien kahvitilaisuudessa Turun VPK:lla kuvassa vasemmalla vastaanottamassa partiojohtaja Henri Heinä, paraatissa II-luokan Mannerheim-soljella palkittu Aku-Petteri Sola sekä lippukunnanjohtaja, partiojohtaja Kari Vuola.

Karelia-maljaan liittyvä pienoismalja luovutetaan seuraavan äitienpäivän tuntumassa jollekin ansioituneelle partioäidille. 2018 pienoismalja luovutettiin kahvitilaisuudessa partiokololla 11.5.2019 Johanna Backlundille lippukunnanjohtaja Kari Vuolan ja lippukunnan apulaisjohtaja Hannu Wirran toimesta. Johanna Backlund ideoi ja myös ohjasi poikia heidän kokouksissa valmistamaan erilaisia tähtibrändättyjä myyjäistuotteita päättyneen vuoden myyjäisiin. Samoissa myyjäisissä oli ensi kertaa tarjolla myös Johannan valmistamia, Merisusi-koulutusaluksen vanhoista purjeista tehtyjä kasseja, penaaleita jne. tuotteita. Tämän lisäksi on mainittava Johannan monivuotinen työ Tuki ry:n hallituksessa, nyt sihteerin tehtävissä.

Abdin mielestä työ nuorten parissa on parasta – nuorilla täytyy olla turvallinen yhteisö johon kuulua

Abdirisak Ibrahim eli Abdi, 33 vuotta, työskentelee Turun NMKY – YMCA Turun Yökoris -hankkeessa vastaavana ohjaajana. STEA -rahoitteinen YÖKORIS on toiminut Turun NMKY:ssa nyt vuoden ja Abdi on työskennellyt hankkeessa sen alusta asti.

Abdi – koripalloa ja tietokonepelejä pelaava kaksimetrinen, namikalla ja portsarina työskentelevä turkulainen on kotoisin Somaliasta, mutta sieltä tullut Suomeen jo 26 vuotta sitten pakoon sisällissotaa setänsä perheen kanssa. Äiti ja sisarukset jäivät Somaliaan. Entisessä kotimaassaan hän on käynyt kerran, vuonna 2006 äitiään katsomassa.

Alku Turun Runosmäessä ei ollut helppoa: ”me emme aluksi uskaltaneet edes mennä pihalle, meidän ikkunoita kivitettiin ja meille oltiin ilkeitä”. ”Kerran kun olimme perheen kanssa kentällä pelailemassa, äkkiä siihen tuli joukko nuoria miehiä ja kävivät meidän kimppuun. Lue lisää…

Koko perheen päiväretki Puuhamaahan

Turun NMKY – YMCA Turku järjestää koko perheen päiväretken Puuhamaahan

10.7.2019 klo 9-19

Puuhamaassa on tarjolla kaikkea pomppulinnoista formularatoihin.
Käytössä on myös vedessä liikkuvia menopelejä jokaiseen makuun. Aikaa Puuhamaassa oleiluun on noin 6 tuntia.

Retken hinta on 40 €/hlö Aikuiset ja yli 3v. lapset huoltajan kanssa

17€/hlö alle 3v. lapset huoltajan kanssa

45 €/henkilö Lapset 9−12 v. ilman huoltajaa

Retkimaksu sisältää bussimatkan ja sisäänpääsyn Puuhamaahan.

Retkelle lähdetään ja palataan Turun NMKY:n toimiston edestä, osoitteesta Sirkkalankatu 27.

Ilmoittaudu mukaan Puuhamaa-retkelle