Koulusovittelu

Kiusaamisen ehkäisy sovittelun keinoin -hanke

Turun NMKY aloitti 1.9.2018 hankkeen, jossa puututaan lasten ja nuorten välisiin konflikteihin ja kiusaamiseen sovittelumallia hyödyntäen. NMKY:n nuorisotoiminnan työntekijät ovat tarvittaessa mukana ja apuna myös koulupäivän aikana selvittelemässä jonkin ryhmän välisiä ristiriitoja. Luokassa voi olla esimerkiksi pieni ryhmä, jonka toimintakulttuuri on kehittynyt huolestuttavaksi – riidat ratkaistaan lyömällä tai uhkailulla.

Kohderyhmänä vuoden kestävässä hankkeessa ovat turkulaiset peruskouluikäiset. Tärkeimmät yhteistyö- ja ohjaavat tahot ovat alueen koulut. Päätavoitteina on kiusaamisen loppuminen ja ennaltaehkäisy.

NMKY:n työntekijät ovat käytettävissä tilanteissa, joihin  koulujen oma kiusaamista ehkäisevä työ ei yllä. Näitä ovat esimerkiksi vapaa-ajalla oppilaiden välillä tapahtuvat asiat, joiden vaikutukset heijastuvat myös koulutyöhön. Toisaalta teemme myös ryhmäyttävää toimintaa tilanteissa, jotka eivät vielä ole kärjistyneet kiusaamiseksi.

Hankkeen rahoittaa Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet. Hankkeen yhteistyötahoja ovat  Turun kaupungin sivistystoimiala ja Varsinais-Suomen sovittelutoimisto.

Lisätietoja:

Sovittelukoordinaattori

Paula Nurminen

p. 050 340 6703

Hanketyöntekijä 

Vilma Suominen

p. 044 2929 898

Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi @ ymca.fi

Osoitteemme: Sirkkalankatu 27 B 39, 20700 Turku 

kouluesite