Valtakunnallinen harrastusviikko tarjosi liikunnan iloa Turussa

Olympiakomitean organisoima Valtakunnallinen Harrasteviikko järjestettiin 3. -9.9 ympäri valtakuntaa. Ensimmäistä kertaa järjestetty viikko on syntynyt nuorten omasta toiveesta ja viikon tarkoituksena on, että nuoret pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koulullaan. Tapahtumasta on tarkoitus saada jokavuotinen perinne ja jokainen koulu toteuttaa tapahtuman haluamallaan tavalla. Jatka lukemista…

Ilmoittautuminen Pikkususijoukkueisiin on alkanut

Pikkususi joukkueisiin ovat tervettulleet kaikki 2011 ja 2012 syntyneet tytöt ja pojat. Joukkueissa opetellaan koripallotaitoja ja lisäksi harjoitukset kehittävät lapsien havaintomotorisia, kognitiivissia ja sosiaalisia kykyjä ja taitoja.  Toiminta on tasavertaista, positiivista, mielekästä ja hauskaa.

Lue lisää toiminnasta täältä!

Syksyn Pikkususiryhmät starttaavat syyskuussa

TuNMKY:n Pikkususijoukkueisiin ovat tervetulleita kaikki esikoululaiset ja ekaluokkalaiset tytöt ja pojat (2011 ja 2012 syntyneet). Harjoituksia on kerran viikossa.

Harjoitusajat selviävät heinäkuun aikana (Turun kaupungin liikuntatoimen aikataulu). Ilmoitamme alkavista ryhmistä  viimeistään elokuun 15 pvä. Lisätiedot os https://www.tunmky.fi/liikunta/koripallo/joukkueet/pikkusudet/. Sivulle pääset myös tästä

Ilmoittautuminen ryhmiin käynnistyy tuolloin.

Koripallotaitojen lisäksi harjoitukset kehittävät lapsien havaintomotorisia, kognitiivissia ja sosiaalisia kykyjä ja taitoja. Toiminta on tasavertaista, positiivista, mielekästä ja hauskaa. Toiminnasta vastaavat liikunnan ammattilaiset.

Ilmaiset kokeiluharjoitukset

Pelaaja voi käydä kokeilemassa harjoituksia ilmaiseksi kahdesti. Sen jälkeen hän sitoutuu toimintaan syyslukukauden ajaksi. Ilmoittautuminen varmistaa mahdollisuuden kokeiluun. Jos lapsi tulee joukkueen harjoituksiin vielä kolmannen kerran, lähetetään huoltajalle maksu ko. lukukaudesta.

Turun NMKY:n koripallojaoston kauden 2017 – 2018 päätösjuhla

Taas on takana yksi upea kausi Turun NMKY:n koripallotoiminnassa. Perinteiseen tapaan kauden päätteeksi palkittiin jokaisesta joukkueesta pelaajia sekä muistettiin urheilullisesti menestyneitä. Näiden lisäksi ohjelmassa oli vapaata pelailua, heittokisoja, arvontaa sekä munkkeja.

Tapahtumassa oli paikalla pelaajia sekä valmentajia joka ikäluokasta. Tästä on mukava lähteä kesän viettoon ja kääntää katseet kohti seuraavaa kautta. Hyvää kesää kaikille ja kiitos kuluneesta kaudesta! Valokuvia päättäjäisistä löytyy Facebookista.

 

Päättäjäisissä palkittuja:

Turun NMKY – mikrotytöt

Harjoittelija 2017-18 Helene Distin

Tsemppari 2017-18 Lilja Huopalahti

Hyvä Kaveri 2017-18 Emma Koivula

 

Turun NMKY – mikrot 09

Harjoittelija 2017–18 Kalle Metsäranta

Tsemppari 2017–18 Samu Rinne

Hyvä Kaveri 2017–18 Jonne Säteri

 

Turun NMKY – mikrot 08

Harjoittelija 2017–18 Daniel Koivisto

Tsemppari 2017–18 Eetu Marjoniemi

Hyvä Kaveri 2017–18 Matias Hummelin

 

 Turun NMKY – minipojat White

Harjoittelija 2017–18 Jesse Annunen

Tsemppari 2017–18 Kuutti Arjonen

Hyvä Kaveri 2017–18 Panu Hakamäki

 

Turun NMKY – minipojat Blue

Harjoittelija 2017–18 Mohamed Gadid

Tsemppari 2017–18 Teemu Rintala

Hyvä Kaveri 2017–18 Paavo Puutio

 

TUNMKY C – pojat White

Harjoittelija 2017–18 Aatu Valtonen

Tsemppari 2017–18 Reko Rautavirta

Hyvä Kaveri 2017–18 Tuukka Halminen

 

TUNMKY C – pojat Reds

Harjoittelija 2017–18 Felix Savolainen

Tsemppari 2017–18 Khalid Mashal

Hyvä Kaveri 2017–18 Kauri Korhonen

 

TUNMKY C – pojat SM

Harjoittelija 2017–18 Heikki Pasanen

Tsemppari 2017–18 Daniel Rantapaju

Hyvä Kaveri 2017–18 Aatos Karvonen

 

B-pojat -02

MVP 2017–18 Niilo Rautavirta

Kehittynein 2017-2018 Felix Lindholm

 

B-pojat -03

MVP 2017-2018 Jukka Siivonen

Kehittynein 2017-2018 Pyry Silvennoinen

 

Turun NMKY – A-pojat

MVP 2017–18 Roope Kyyhkynen

Kehittynein 2017–18 Danial Hazrati

 

Kristika Turku

MVP 2017–18 Mikael Sandberg

Kehittynein 2017–18 Hussain Dassouki

 

Vuoden seuratoimija

Sari Pikkujämsä- Makkonen

 

Special prize

Taru Rautavirta

 

Vuoden valmentaja

Petka Lehtinen

 

Jorma Pilkevaara – palkinto

Eero Innamaa

 

Pienen korin heittokisan voittaja – Rasmus Sallasmaa

Ison korin heittokisan voittaja – Eetu Hytönen

Tet-harjoittelijat haastattelussa

Kevät toi auringon lisäksi tulessaan myös uudet Tet-harjoittelijat koristoimistolle. Tällä kertaa harjoittelussa oli kaksi seuran B-poikaa. Poikien työ on sisältänyt tulevien tapahtumien, eli JBT:n ja TS-koriskoulun, valmistelua. Molemmat pojista ovat kasiluokalla ja ensimmäistä kertaa Tet-harjoittelussa. Työn lisäksi pojat saivat vastata kahvitauollaan muutamaan kysymykseen.

Teillä on menossa ensimmäinen Tet-harjoittelu, miltä on työ maistunut?

Matias: Ihan kivaa on ollut ja on vastannut odotuksia työstä.

Miikka: Mukavaa on ollut.

Omat kokemukset/muistot JBT:stä?

Ma: Ei ikinä tarvinnut lähteä kauas kotoa.

Mi: Kiva turnaus, neljä tai viisi turnausta takana. Viime kaudella pelattiin B-poikien sarjassa ja otettiin pronssia.

Tämän vuoden JBT?

Ma: Emme enää pelaa turnauksessa, mutta olemme mukana pitämässä pelikouluilla pöytäkirjaa.

Koska ja miksi aloitit koripallon?

Ma: Aloitin pienenä, kun äiti ehdotti että menisin kokeilemaan. Aloitin Vesseleistä (nyk. Pikkusudet)

Mi: 1.luokalla oli koululla koriskerho ja siitä sitten innostuin lajista.

Parasta koriksessa?

Ma: Turnausmatkat ja itse turnaukset sekä niissä ruokailu. Turnauksissa on kiva nähdä kavereita. Parasta ovat olleet voitot ja SM-lopputurnaukset

Mi: Pelimatkat ovat aina olleet kivoja ja parasta on ollut turnauksissa menestyminen.

Mikä on tavoitteesi koriksen suhteen tulevaisuudessa?

Ma: Aion jatkaa aikuiseksi asti.

Mi: En ole vielä suunnitellut tulevaisuutta sen pidemmälle.

TuNMKY:n pelaajia kutsuttu Koripalloliiton maajoukkueleireille

Suomen Koripalloliitto on kutsunut pelaajia ensimmäiselle Susi All Stars -leirille ja alle 16-vuotiaiden II-maajoukkueen leirille. Leirit järjestetään Kisakallion Susi Training Centerissä touko -ja kesäkuussa. Turun NMKY:n pojat on hienosti edustettuna molemmissa leireissä.

 

Susi All Stars on tarkoitettu 2004 ja myöhemmin syntyneille pelaajille ja leiri on jaettu kahteen osaan (1A ja 1B). 1A-leirille on seurastamme kutsuttu Eetu Hytönen, Veeti Hytönen, Aarne Laakso, Heikki Pasanen, Daniel Rantapaju, Reko Rautavirta ja Robert Wallis-Brown.

 

Alle 16-vuotiaiden II-maajoukkueleiri on osa Koripalloliiton pelaajapolkua, SUSI-ohjelmaa, jonka strategisena suuntana on vahvistaa alle 16-vuotiaiden pelaajakoulutusta entisestään. Alle 16-vuotiaiden II-joukkue valmistautuu kesällä 2019 käytäviin kilpailuihin. Leirille on seurastamme kutsuttu Matias Diaz Suomela ja Tuomas Virtanen.

 

Turun NMKY:n toimisto ja kenttäväki toivottaa kaikille pojille tsemppiä maajoukkueleireihin!

 

Suomen Koripalloliitto antoi tunnustusta TuNMKY:n ansioituneille toimijoille

Perjantaina 9.3.2018 pelatussa 1-A Divisioonan puolivälieräottelussa, Kristika Turku – Lahti Basketball, Suomen Koripalloliitto muisti Turun NMKY:n toiminnassa ansioituneita toimijoita. Kultaisen ansiomerkin edellytyksenä on erityisen ansiokas toiminta kansainvälisellä, valtakunnallisella tai seuratasolla. Hopeisen ansiomerkin edellytyksiin kuuluu menestyksellinen toiminta liiton tai sen alueiden ja seurojen hyväksi. Toimintavuosia lajin parissa on oltava vähintään kahdeksan. Pronssisen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut usean vuoden aikana koripalloilun hyväksi.

Pronssinen ansiomerkki myönnettiin:

Leif Grönroos

Leif ”Lefa” on toiminut Turun NMKY:n valmentajana vuodesta 1994 lähtien. Hän on valmentanut kaiken ikäisiä Namikalaisia suurella sydämellä ja intohimolla.

– Palkinto on minulle todella merkityksellinen ja arvostan tämän saamani tunnustuksen todella korkealle, toteaa Leif

 

Ken Forslund

Ken ”Kentsu” on toiminut junnujoukkueiden valmennustehtävissä 1999 lähtien ja viimeiset kolme kautta Kristika Turun General Managerina.

 

Mika Pitkänen

Mika on toiminut valmennustehtävissä vuodesta 1991 alkaen. Mika on toiminut valmentajana kaikissa ikäluokissa. Mika on erittäin kiinnostunut myös kehittämään Namikalaista koripallovalmennusta.

 

Hopeinen ansiomerkki myönnettiin:

Mikael Salmi

Mikael ”Spokki” on toiminut sekä junioreiden että edustusjoukkueen valmentajana vuodesta 2011 lähtien. Hän on edustanut Suomea maajoukkueissa, pelaten vuosien 1978 – 1991 välisenä aikana miesten maaotteluita 125, tehden niissä 600 pistettä. Hän on pelannut lisäksi 22 nuorten maaottelua. Spokki on pystynyt tuomaan oman mittavan pelikokemuksen hyvin myös valmennettaviensa käyttöön.

 

Petka Lehtinen

Petka on valmentanut Turun NMKY:ssä vuodesta 2000 lähtien. Petka on monipuolinen valmennusosaaja, joka on toiminut myös maajoukkuevalmentajana eri nuorisomaajoukkueissa ja liiton kouluttajajana. Hän toimii myös Turun NMKY:n sisäisenä seuravalmentaja kouluttajana.

 

Perttu Hytönen

Perttu on palkituista henkilöistä Turun NMKY:n pitkäaikaisin valmentaja ja toiminut seuramme eri valmennustehtävissä jo vuodesta 1989 lähtien. Kokenut Perttu tuo aina energiaa niin harjoituksiin kuin pelitilanteisiin ja suhtautuu koripallovalmennukseen intohimoisesti.

 

Kultainen ansiomerkki myönnettiin:

Marja Miettinen

Marja ”Maikku” on toiminut päätoimisena koripallotyöntekijänä 12 vuotta, joista viisi vuotta Turun NMKY:ssä. Lisäksi hän on valmentanut eri joukkueita vuodesta 1980 lähtien. Maikku on toiminut korisvuosiensa aikana myös lukuisissa muissa alueen ja liiton tehtävissä. Vuonna 2017 Suomen Koripalloliitto palkitsi Mixu ja Maikku Roadshow:n vuoden koripallotekona. Lisäksi hän on ollut käynnistämässä Läntisen alueen valmentajien työnohjausprosessia.

Ensi kauden päävalmentajat kiinnitetty ennätysajassa!

Juha Ruohonen jatkaa Kristikan peräsimessä – Turun NMKY kiinnitti ensi kauden päävalmentajat ennätysajassa

 

Kuluva kausi 2017/2018 on ollut Turun NMKY:lle yhtä ennätysten rikkomisen aikaa. A-, B- ja C-Pojat ovat kaikki pelanneet SM-sarjaa yhtä aikaa ensimmäiseen kertaan viiteen vuoteen. Seura myös rikkoi 300 lisenssipelaajan rajapyykin tammikuussa 2018. Nyt myös kauden 2018/2019 päävalmentajat kiinnitettiin ennen lumien sulamista, joka on hyvin poikkeuksellista. Valmennusryhmiä täydennetään vielä apuvalmentajien osalta myöhemmin keväällä.

 

Edustusjoukkueen puikoissa jatkaa hyvää työtä tehnyt Juha ”Ronde” Ruohonen. Rondella alkaa jo viides vuosi Turun NMKY:n edustusjoukkueen peräsimessä. Ronden johdolla edustusjoukkue on noussut 2-divisioonasta mukaan 1A:n kärkikahinoihin. Turussa on luotettu omiin poikiin, niin kentällä kuin penkillä, sillä myös Ronde on saanut koripallo-oppinsa Turun Namikassa. Huippukoripallovalmentajatutkinnon Ronde on suorittanut 2006.

 

-Vuosien varrella on tapahtunut paljon hyviä asioita ja voi todeta, että koko seura on mennyt eteenpäin. Ajatukset ja toiveet, mitä silloin oli kun aloitin, ovat käyneet toteen. Edustusjoukkueen osalta voidaan todeta, että olemme jopa muutaman portaan edempänä, kuin mitä osasin aikanaan kuvitella. Näen Turkulaisen koripalloilun tulevaisuuden vahvana ja meillä on hyvä mahdollisuus kehittää laji vielä isommaksi Turun seudulla. Tulevaisuus näyttää siis hyvältä, edustusjoukkueen sekä U19/U17 valmentaja Ronde pohtii.

 

Turun NMKY:ssä panostetaan myös laatuun, eikä pelkkään lukujen kasvattamiseen. Seurassa on aloitettu määrätietoinen työ yhteisen pelitavan luomiseksi seuran kaikille joukkueille. Tarkoitus on ennen kaikkea lisätä yhteisöllisyyttä seuran pelaajien, joukkueiden ja valmentajien kesken.

 

-Yhdessä on mahdollisuus saada aikaan suurempia asioita kuin yksin. Yhteinen pelitapa on työkalu vieläkin laadukkaampaan työhön pelaajien valmennuksessa. Valmentajille se on myös yhdistävä tekijä, ja uskon sen lisäävän heidän yhdessä tekemistä merkittävästi, seuran valmennuspäällikkö Hannu Naumanen sanoo tulevaisuuden näkymistä.

 

Turun NMKY:n päävalmentajat kaudella 2018-2019:

 

Kristika Turku/U19/U17Juha ”Ronde” Ruohonen: Hänelle tuleva kausi on viides Turun NMKY:n miesten edustusjoukkueen peräsimessä. A-valmentajalisenssi.

U16Aleksi Alho: Valmentanut seurassa seitsemän kauden ajan U16-15 – ikäluokkia. B-valmentajalisenssi.

U15 WhitePerttu Hytönen: Seuran kokenein valmentaja, joka on valmentanut kaikkia ikäluokkia mikroista miehiin. B-valmentajalisenssi.

U15 Blue/Mikropojat 10/Mikrotytöt 09-10Hannu Naumanen: Seuran valmennuspäällikkö, 20 vuoden ajan valmentanut eri ikäluokkia. A-valmentajalisenssi.

U13Petteri Hirvonsalo: Valmentanut seurassa kahdeksan kauden ajan eri ikäluokissa. B-valmentajalisenssi.

Minipojat 07-08Lauri Lähteenmäki: Valmentanut seurassa kuuden kauden ajan eri ikäluokissa. B-valmentajalisenssi.

Mikropojat 09Petka Lehtinen: Valmentanut seurassa vuodesta 2000 alkaen kaikissa ikäluokissa mikroista miehiin. Namikan lisäksi Petka toimii nuorisomaajoukkuevalmentajana. A-valmentajalisenssi, FIBA approved coach ja FECC-koulutuksessa (KV-koripalloliiton koulutus).

Lisenssimäärät tasaisessa nousussa Turussa – Turun NMKY:llä yli 300 lisenssipelaajaa ja 350 harrastajaa

Turun NMKY:ssä rikottiin 300 lisenssin virstanpylväs tämän vuoden alussa. Seuran urheilutoimenjohtaja Marja ”Maikku” Miettisen mukaan lisenssimäärien nousu on yhteisen työn tulosta ja koripallolla on nyt hyvä noste Turussa.

Koripallon lisenssipelaajia oli TuNMKY:ssä vuonna 2014 yhteensä 151 kappaletta. Vuonna 2018 tuo määrä on tuplattu, kun lisenssipelaajia on 312. kaikkiaan harrastajia seurassa on 350. Susijengin ja EM-alkulohkon nostattama buumi ja koripallon yleinen tietoisuuden leviäminen ovat varmasti osaltaan edistäneet lisenssimäärien nousua ympäri maata, mutta Turussa nousun alkutahdit lyötiin jo vuosia sitten ja töitä tehdään kentillä isolla porukalla.

– Viisi vuotta sitten tehtiin toimihenkilöiden kanssa onnistumisen mahdollisuuden varmistava strategia, jota on aika kirjaimellisesti seurattu. Vielä on tavoitteisiin matkaa (suomen paras junnuseura ja menestyvä sekä kiinnostava edustusjoukkue), mutta suunta on ainakin oikea, TuNMKY:n urheilutoimenjohtaja Marja Miettinen pohtii.

Isoin kiitos kuuluu kasvavalle ja osaavalle valmentaja- ja joukkueenjohtajajoukolle, jotka illasta toiseen jaksavat valmentaa/ohjata pelaajia ja järjestää otteluita ja erilaisia tapahtumia. Olemme oppineet paremmin ottamaan mukaan uusia lapsia, nuoria ja aikuisia. On syntynyt ihan uusia ryhmiä ja uusia tapoja toimia. Mukana hommaa pyörittämässä on nyt 50 toimihenkilöä, harjoituksia on noin 60 tuntia viikossa ja otteluita pelataan yli kaksisataa kauden aikana.

Vaikka Turussa on orastavaa korisbuumia ja lisenssimäärät ovat nousussa, mutta töitä on vielä tehtävä, jotta Turkua voi alkaa kutsua koriskaupungiksi.

– Koriksella on kaupungissa hyvä noste. Jos vaan jaksetaan tehdä hommia eteenpäin, niin varmaan yhä useampi turkulainen joko itse kokeilee pelaamista tai vähintäänkin käy katsomassa edustusjoukkueemme Kristika Turun otteita upouudessa hallissa. Voimme luvat, että lähtemällä mukaan korikseen voi liikkua ja liikuttua, Miettinen pohtii.

Valtakunnallisesti koriksesta on kuulunut positiivisia uutisia, mutta Miettinen näkee, että suomikoris on uusien haasteiden edessä.

– Kaikki urheiluseurat ja siten myös korisseurat ja lajiliitot ovat isojen muutosten kourissa. On käymässä niin, että rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Eli osaaminen ja resurssit kasautuvat joihinkin seuroihin ja liittoihin. Koriksella ja korisseuroilla ei ole mitään estettä olla tässä pelissä voittaja, mutta vaaditaan paljon nöyryyttä katsella maailmaa myös perinteisen tekemisen ulkopuolelta.

Miksi aloittaa koripallo? B-pojat kertovat

Koristoimistossa on Tet -harjoittelussa on kolme B-poikaa. Tänään juteltiin viestinnästä ja viestintäkanavista.

Aloitettiin facesta. Sen pojat totesivat olevan sellainen äitien paikka! Siihen on kyllä todettava, että kyllä facessa muitakin seuraajia on. Tehtäväksi tuli tehdä juttu, joka kiinnostaisi facen kohderyhmää. Pojat pähkäilivät, että facen kautta voisi saada tietoa siitä, miksi koris kannattaisi aloittaa. Viisaasti kehittelivät seuraavat kysymykset itselleen.

Ja kahvitauot, ne on myös TuNMKY:n töissä oleelliset.

Miksi aloittaa koripallo?

-Miksi aloittaa koripallo? B-pojat kertovat.
Miksi ja milloin aloitit koripallon?
Aukusti: ”Aloitin kun olin 9-vuotias, koska isäni ja siskoni olivat myös pelanneet.”
Edvard: ”Aloitin 7-vuotiaana pallokerhossa isoäitini innoittamana.”
Niilo: ”Aloitin koriksen 5-vuotiaana, koska äitini oli pelannut korista ja halusi minunkin pelaavan.”
Mikä on parasta koripallossa?
Aukusti: ”Yhteiset onnistumiset, joukkueen kanssa on aina mukavaa.”
Edvard: ”Onnistumiset ja tietenkin joukkuekaverit.”
Niilo: ”Joukkuehenki ja pelireissut yhdessä.”
Paras muisto koripallouraltasi?
Aukusti: ”C-poikien SM-lopputurnaus.”
Edvard: ”Ruotsin pelimatka 2016.”
Niilo: ”Biddybasket reissu jenkkeihin.”
Miksi kannattaisi aloittaa koripallo?
Aukusti: ”Helppo ja hyvä harrastus aloittaa, pelaaminen on aina mukavaa.”
Edvard: ”Hyvä ja halpa harrastus. Korispiirit on tosi mukavia ja ylipäätään paras laji.”
Niilo: ”Monipuolinen ja hyvä harrastus