Valtakunnallinen harrastusviikko tarjosi liikunnan iloa Turussa

Valtakunnallinen harrastusviikko tarjosi liikunnan iloa Turussa

 

Olympiakomitean organisoima Valtakunnallinen Harrasteviikko järjestettiin 3. -9.9 ympäri valtakuntaa. Ensimmäistä kertaa järjestetty viikko on syntynyt nuorten omasta toiveesta ja viikon tarkoituksena on, että nuoret pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koulullaan. Tapahtumasta on tarkoitus saada jokavuotinen perinne ja jokainen koulu toteuttaa tapahtuman haluamallaan tavalla.

 

Turkulaiset koulut olivat myös lähteneet mukaan ja Turun NMKY kävi levittämässä koripallon ilosanomaa viidessä eri koulussa. Kaikki koulut olivat alakouluja, joten kohtaamamme lapset olivat 1.-6. luokkalaisia. Jokainen koulu sai itse tehdä ohjelmansa, joten kohtasimme niin pienryhmiä kuin kokonaisia ikäluokkia kerralla. Kouluvierailut sujuivat vauhdikkaasti ja lapset olivat innoissaan. Kohtasimme viidessä eri koulussa yhteensä yli 1 200 lasta, joten seuran näkökulmasta harrasteviikko tapahtuma on todella hyvää markkinointia seuralle ja lajille.

 

Ilmoittautuminen Pikkususijoukkueisiin on alkanut

Pikkususi joukkueisiin ovat tervettulleet kaikki 2011 ja 2012 syntyneet tytöt ja pojat. Joukkueissa opetellaan koripallotaitoja ja lisäksi harjoitukset kehittävät lapsien havaintomotorisia, kognitiivissia ja sosiaalisia kykyjä ja taitoja.  Toiminta on tasavertaista, positiivista, mielekästä ja hauskaa.

Lue lisää toiminnasta täältä!

Kysy kesän harjoittelusta suoraan joukkueiden valmentajilta

Joukkueiden sivut syksyn 2018 toiminnasta päivitetään elokuun alussa. Tiedot tulevat joukkueiden sivuille.

Kesän harjoittelusta voit kysyä suoraan joukkueiden valmentajilta. Juhannuksesta heinäkuun loppuun joukkueet eivät harjoittele. Kts. yhteystiedot täältä.

Mikrotytöt (2009-2010), harrasteryhmät (U15 ja U19 harrasteryhmät ja MiHi toiminta) sekä  uudet aloittavat ryhmät (Pikkusudet ja minitytöt) käynnistävät toimintansa elo- ja syyskuussa ja niiden toiminnasta saat informaatiota elokuun alussa.

Turun NMKY ottaa mukaan pelaajia kaikkiin joukkueisiin.

Kauden 2018-2019 kausimaksuista tiedot tulevat elokuun alussa. Tuolle sivulle pääset tästä. 

Syksyn Pikkususiryhmät starttaavat syyskuussa

TuNMKY:n Pikkususijoukkueisiin ovat tervetulleita kaikki esikoululaiset ja ekaluokkalaiset tytöt ja pojat (2011 ja 2012 syntyneet). Harjoituksia on kerran viikossa.

Harjoitusajat selviävät heinäkuun aikana (Turun kaupungin liikuntatoimen aikataulu). Ilmoitamme alkavista ryhmistä  viimeistään elokuun 15 pvä. Lisätiedot os https://www.tunmky.fi/liikunta/koripallo/joukkueet/pikkusudet/. Sivulle pääset myös tästä

Ilmoittautuminen ryhmiin käynnistyy tuolloin.

Koripallotaitojen lisäksi harjoitukset kehittävät lapsien havaintomotorisia, kognitiivissia ja sosiaalisia kykyjä ja taitoja. Toiminta on tasavertaista, positiivista, mielekästä ja hauskaa. Toiminnasta vastaavat liikunnan ammattilaiset.

Ilmaiset kokeiluharjoitukset

Pelaaja voi käydä kokeilemassa harjoituksia ilmaiseksi kahdesti. Sen jälkeen hän sitoutuu toimintaan syyslukukauden ajaksi. Ilmoittautuminen varmistaa mahdollisuuden kokeiluun. Jos lapsi tulee joukkueen harjoituksiin vielä kolmannen kerran, lähetetään huoltajalle maksu ko. lukukaudesta.

2006 syntyneiden infotilaisuus maanantaina 4.6, Hirvonsalo jatkaa päävalmentajana

2006 syntyneiden poikien kesäharjoittelu käynnistyy parin viikon tauon jälkeen maanantaina 4. kesäkuuta. Ikäluokkajoukkueen päävalmentajana toimii Petteri Hirvonsalo, apunaan nuoret ja innokkaat apuvalmentajat Tomi Mäki ja Khiem Tran (yliopiston pääsykokeiden tulokset saattavat tosin viedä miehen Tampereelle).

Nollakutoset tulevat pelaamaan sarjaa kahdella eri joukkueella, joten kaikki uudet pojat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Harjoittelussa tullaan keskittymään pelitavallisten taitojen kehittämiseen station-harjoittelun myötä, pelaajien syöttövalikoiman monipuolistamiseen sekä fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

Hirvonsalo odottaa alkavaa kautta 2018-19 innokkaana.

– Olen toiminut Namikassa eri ikäluokissa syksystä 2008 lähtien, jolloin aloitin Pentti Toivosen apuvalmentajana C-pojissa. Sairastelut ovat estäneet minua ottamassa isompaa roolia aikaisempina kausina, mutta nyt olen valmis suurempaan vastuuseen. Toimin joulukuusta lähtien minipoikien päävalmentajana, joten sain hyvän perehdytyksen tulevan kauden kuvioihin.

– Toivottavasti edessäni on vielä monta valmennusvuotta, mutta jo nyt on oikea hetki jakaa kiitoksia henkilöille, joilta olen saanut arvokasta oppia vuosien saatossa. JP Nikander ja Tapio Nieminen näyttivät minulle loistavaa esimerkkiä siitä kuinka sitoutunut ja kovaa työtä tekevä valmentajan pitää olla. Henrik “Hippe” Innamaa ja Petka Lehtinen ovat jo vuosien ajan olleet minulle tärkeitä keskustelukumppaneita, joiden kanssa on ollut hyvä pohtia omaa valmennustoimintaani.

Hirvonsalo suoritti kuluneen kauden aikana Suomen Koripalloliiton B-valmentajalisenssin. Lohjan Kisakalliossa suoritetusta koulutuksesta tarttui paljon hyvää mukaan.

– Lähijaksoilla sain arvokasta tietoa erityisesti fysiikkavalmennuksesta, joka tulee olemaan nollakutosten harjoittelun yksi painopistealueista. Lisäksi omien harjoitusten kuvaaminen ja kuvanauhan analysoiminen antoi uutta perspektiiviä toimintaani. Koulutus tarjosi paljon hyvää yleistietoa hyökkäys- ja puolustuspelin suunnitteluun sekä antoi työkalut oman valmennusfilosofian kehittämiseen.

2006 syntyneiden kesäharjoittelu alkaa maanantaina 4. kesäkuuta  klo 16.30 Nunnavuoren palloiluhallissa.  Infotilaisuus poikien vanhemmille järjestetään kyseisen harjoituksen jälkeen Nunnavuoren yläkerran kahviossa alkaen klo 17.45. Tervetuloa paikalle!

Seuraa nollakutosten toimintaa Facebookissa Turun NMKY 06 sekä Instagramissa @tunmkynollakutoset.

Turun NMKY:n koripallojaoston kauden 2017 – 2018 päätösjuhla

Taas on takana yksi upea kausi Turun NMKY:n koripallotoiminnassa. Perinteiseen tapaan kauden päätteeksi palkittiin jokaisesta joukkueesta pelaajia sekä muistettiin urheilullisesti menestyneitä. Näiden lisäksi ohjelmassa oli vapaata pelailua, heittokisoja, arvontaa sekä munkkeja.

Tapahtumassa oli paikalla pelaajia sekä valmentajia joka ikäluokasta. Tästä on mukava lähteä kesän viettoon ja kääntää katseet kohti seuraavaa kautta. Hyvää kesää kaikille ja kiitos kuluneesta kaudesta! Valokuvia päättäjäisistä löytyy Facebookista.

 

Päättäjäisissä palkittuja:

Turun NMKY – mikrotytöt

Harjoittelija 2017-18 Helene Distin

Tsemppari 2017-18 Lilja Huopalahti

Hyvä Kaveri 2017-18 Emma Koivula

 

Turun NMKY – mikrot 09

Harjoittelija 2017–18 Kalle Metsäranta

Tsemppari 2017–18 Samu Rinne

Hyvä Kaveri 2017–18 Jonne Säteri

 

Turun NMKY – mikrot 08

Harjoittelija 2017–18 Daniel Koivisto

Tsemppari 2017–18 Eetu Marjoniemi

Hyvä Kaveri 2017–18 Matias Hummelin

 

 Turun NMKY – minipojat White

Harjoittelija 2017–18 Jesse Annunen

Tsemppari 2017–18 Kuutti Arjonen

Hyvä Kaveri 2017–18 Panu Hakamäki

 

Turun NMKY – minipojat Blue

Harjoittelija 2017–18 Mohamed Gadid

Tsemppari 2017–18 Teemu Rintala

Hyvä Kaveri 2017–18 Paavo Puutio

 

TUNMKY C – pojat White

Harjoittelija 2017–18 Aatu Valtonen

Tsemppari 2017–18 Reko Rautavirta

Hyvä Kaveri 2017–18 Tuukka Halminen

 

TUNMKY C – pojat Reds

Harjoittelija 2017–18 Felix Savolainen

Tsemppari 2017–18 Khalid Mashal

Hyvä Kaveri 2017–18 Kauri Korhonen

 

TUNMKY C – pojat SM

Harjoittelija 2017–18 Heikki Pasanen

Tsemppari 2017–18 Daniel Rantapaju

Hyvä Kaveri 2017–18 Aatos Karvonen

 

B-pojat -02

MVP 2017–18 Niilo Rautavirta

Kehittynein 2017-2018 Felix Lindholm

 

B-pojat -03

MVP 2017-2018 Jukka Siivonen

Kehittynein 2017-2018 Pyry Silvennoinen

 

Turun NMKY – A-pojat

MVP 2017–18 Roope Kyyhkynen

Kehittynein 2017–18 Danial Hazrati

 

Kristika Turku

MVP 2017–18 Mikael Sandberg

Kehittynein 2017–18 Hussain Dassouki

 

Vuoden seuratoimija

Sari Pikkujämsä- Makkonen

 

Special prize

Taru Rautavirta

 

Vuoden valmentaja

Petka Lehtinen

 

Jorma Pilkevaara – palkinto

Eero Innamaa

 

Pienen korin heittokisan voittaja – Rasmus Sallasmaa

Ison korin heittokisan voittaja – Eetu Hytönen

Tet-harjoittelijat haastattelussa

Kevät toi auringon lisäksi tulessaan myös uudet Tet-harjoittelijat koristoimistolle. Tällä kertaa harjoittelussa oli kaksi seuran B-poikaa. Poikien työ on sisältänyt tulevien tapahtumien, eli JBT:n ja TS-koriskoulun, valmistelua. Molemmat pojista ovat kasiluokalla ja ensimmäistä kertaa Tet-harjoittelussa. Työn lisäksi pojat saivat vastata kahvitauollaan muutamaan kysymykseen.

Teillä on menossa ensimmäinen Tet-harjoittelu, miltä on työ maistunut?

Matias: Ihan kivaa on ollut ja on vastannut odotuksia työstä.

Miikka: Mukavaa on ollut.

Omat kokemukset/muistot JBT:stä?

Ma: Ei ikinä tarvinnut lähteä kauas kotoa.

Mi: Kiva turnaus, neljä tai viisi turnausta takana. Viime kaudella pelattiin B-poikien sarjassa ja otettiin pronssia.

Tämän vuoden JBT?

Ma: Emme enää pelaa turnauksessa, mutta olemme mukana pitämässä pelikouluilla pöytäkirjaa.

Koska ja miksi aloitit koripallon?

Ma: Aloitin pienenä, kun äiti ehdotti että menisin kokeilemaan. Aloitin Vesseleistä (nyk. Pikkusudet)

Mi: 1.luokalla oli koululla koriskerho ja siitä sitten innostuin lajista.

Parasta koriksessa?

Ma: Turnausmatkat ja itse turnaukset sekä niissä ruokailu. Turnauksissa on kiva nähdä kavereita. Parasta ovat olleet voitot ja SM-lopputurnaukset

Mi: Pelimatkat ovat aina olleet kivoja ja parasta on ollut turnauksissa menestyminen.

Mikä on tavoitteesi koriksen suhteen tulevaisuudessa?

Ma: Aion jatkaa aikuiseksi asti.

Mi: En ole vielä suunnitellut tulevaisuutta sen pidemmälle.

Turun NMKY:n kauden 2018-19 U19/U17 joukkueiden toiminta alkaa toukokuun alussa

Tulevan kauden harjoittelu alkaa toukokuun alussa. Harjoitusryhmä on U19/U17 (2000-2002-synt.) ja pelaavat joukkueet muodostetaan molemmille uusille ikäluokille.

Joukkueen valmennuksesta vastaa viiden kokeneen valmentajan staff. Päävalmentajana toimii Juha Ruohonen. Apunaan hänellä ovat Mikael Salmi, Henrik Innamaa ja Pasi Hjerppe. Fysiikkavalmentajana toimii Aaron Mierlahti.

Ota yhteyttä päävalmentaja Juha Ruohoseen puh. 0400-525 630 email. juha.ruohonen@abc-sivut.fi ,jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan joukkueen toimintaan. Harjoitusten aloittamisesta ilmoitetaan tarkemmin myöhempänä ajankohtana.

Lahjakkaimmilla ja motivoituneimmilla U19/U17 -ikäluokan pelaajilla on mahdollisuus harjoitella kaudella 2018-2019 myös miesten edustusjoukkueen kanssa.

Rohkeasti ottamaan yhteyttä ja tervetuloa mukaan laadukkaaseen toimintaa.

TuNMKY:n pelaajia kutsuttu Koripalloliiton maajoukkueleireille

Suomen Koripalloliitto on kutsunut pelaajia ensimmäiselle Susi All Stars -leirille ja alle 16-vuotiaiden II-maajoukkueen leirille. Leirit järjestetään Kisakallion Susi Training Centerissä touko -ja kesäkuussa. Turun NMKY:n pojat on hienosti edustettuna molemmissa leireissä.

 

Susi All Stars on tarkoitettu 2004 ja myöhemmin syntyneille pelaajille ja leiri on jaettu kahteen osaan (1A ja 1B). 1A-leirille on seurastamme kutsuttu Eetu Hytönen, Veeti Hytönen, Aarne Laakso, Heikki Pasanen, Daniel Rantapaju, Reko Rautavirta ja Robert Wallis-Brown.

 

Alle 16-vuotiaiden II-maajoukkueleiri on osa Koripalloliiton pelaajapolkua, SUSI-ohjelmaa, jonka strategisena suuntana on vahvistaa alle 16-vuotiaiden pelaajakoulutusta entisestään. Alle 16-vuotiaiden II-joukkue valmistautuu kesällä 2019 käytäviin kilpailuihin. Leirille on seurastamme kutsuttu Matias Diaz Suomela ja Tuomas Virtanen.

 

Turun NMKY:n toimisto ja kenttäväki toivottaa kaikille pojille tsemppiä maajoukkueleireihin!

 

Suomen Koripalloliitto antoi tunnustusta TuNMKY:n ansioituneille toimijoille

Perjantaina 9.3.2018 pelatussa 1-A Divisioonan puolivälieräottelussa, Kristika Turku – Lahti Basketball, Suomen Koripalloliitto muisti Turun NMKY:n toiminnassa ansioituneita toimijoita. Kultaisen ansiomerkin edellytyksenä on erityisen ansiokas toiminta kansainvälisellä, valtakunnallisella tai seuratasolla. Hopeisen ansiomerkin edellytyksiin kuuluu menestyksellinen toiminta liiton tai sen alueiden ja seurojen hyväksi. Toimintavuosia lajin parissa on oltava vähintään kahdeksan. Pronssisen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut usean vuoden aikana koripalloilun hyväksi.

Pronssinen ansiomerkki myönnettiin:

Leif Grönroos

Leif ”Lefa” on toiminut Turun NMKY:n valmentajana vuodesta 1994 lähtien. Hän on valmentanut kaiken ikäisiä Namikalaisia suurella sydämellä ja intohimolla.

– Palkinto on minulle todella merkityksellinen ja arvostan tämän saamani tunnustuksen todella korkealle, toteaa Leif

 

Ken Forslund

Ken ”Kentsu” on toiminut junnujoukkueiden valmennustehtävissä 1999 lähtien ja viimeiset kolme kautta Kristika Turun General Managerina.

 

Mika Pitkänen

Mika on toiminut valmennustehtävissä vuodesta 1991 alkaen. Mika on toiminut valmentajana kaikissa ikäluokissa. Mika on erittäin kiinnostunut myös kehittämään Namikalaista koripallovalmennusta.

 

Hopeinen ansiomerkki myönnettiin:

Mikael Salmi

Mikael ”Spokki” on toiminut sekä junioreiden että edustusjoukkueen valmentajana vuodesta 2011 lähtien. Hän on edustanut Suomea maajoukkueissa, pelaten vuosien 1978 – 1991 välisenä aikana miesten maaotteluita 125, tehden niissä 600 pistettä. Hän on pelannut lisäksi 22 nuorten maaottelua. Spokki on pystynyt tuomaan oman mittavan pelikokemuksen hyvin myös valmennettaviensa käyttöön.

 

Petka Lehtinen

Petka on valmentanut Turun NMKY:ssä vuodesta 2000 lähtien. Petka on monipuolinen valmennusosaaja, joka on toiminut myös maajoukkuevalmentajana eri nuorisomaajoukkueissa ja liiton kouluttajajana. Hän toimii myös Turun NMKY:n sisäisenä seuravalmentaja kouluttajana.

 

Perttu Hytönen

Perttu on palkituista henkilöistä Turun NMKY:n pitkäaikaisin valmentaja ja toiminut seuramme eri valmennustehtävissä jo vuodesta 1989 lähtien. Kokenut Perttu tuo aina energiaa niin harjoituksiin kuin pelitilanteisiin ja suhtautuu koripallovalmennukseen intohimoisesti.

 

Kultainen ansiomerkki myönnettiin:

Marja Miettinen

Marja ”Maikku” on toiminut päätoimisena koripallotyöntekijänä 12 vuotta, joista viisi vuotta Turun NMKY:ssä. Lisäksi hän on valmentanut eri joukkueita vuodesta 1980 lähtien. Maikku on toiminut korisvuosiensa aikana myös lukuisissa muissa alueen ja liiton tehtävissä. Vuonna 2017 Suomen Koripalloliitto palkitsi Mixu ja Maikku Roadshow:n vuoden koripallotekona. Lisäksi hän on ollut käynnistämässä Läntisen alueen valmentajien työnohjausprosessia.