Harrastusta vailla?

Turun NMKY tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille:

https://www.tunmky.fi/l…/koripallo/joukkueet/mikropojat2010/
Uudet pelaajat ovat tervetulleita 2010 ja 2011 poikien koripallojoukkueeseen 🏀 – tiesithän jo että koripallo on aito ja alkuperäinen namikan laji?

https://www.aurantahtipojat.fi/uudet-jasenet-tervetuloa/
⛵️ Meripartiolippukunta Auran Tähti Pojat ottavat kaikenikäisiä uusia jäseniä mukaan toimintaan – koskaan ei ole liian vanha aloittamaan partioharrastusta – ATP:n toiminnassa purjehtimaanpääsytakuu

https://www.facebook.com/pg/turunnmkymusiikkiopisto/
Musiikkiopistossa on tilaa uusille soittajille ja laulajille – bänditreeneihin mahtuu mukaan ja musiikin perusteiden ryhmissä on paikkoja vapaana! Myös yksityisopetuspaikkoja kannattaa kysellä!🎼

Laulu kantaa aikain taa – Turun NMKY:n Mieskuoro 100 vuotta

Turun NMKY:n Mieskuoro on perustettu vuonna 1919. Perinnettä jatkava Mieskuoro Naskalit viettää siten 100-vuotisjuhliaan kuluvana vuonna. Laulu kantaa aikain taa -juhlakonsertti lauletaan lauantaina 6.4.2019 klo 15.00 Sigyn-salissa. Samassa yhteydessä julkistetaan kuoronjohtaja Tommi Saalaan kirjoittama historiikki. Turun NMKY:n Mieskuoron marssin viimeinen säe ”Laulu kantaa aikain taa” on valittu sekä historiateoksen että konsertin nimeksi.

Lauantaina esitettävän juhlakonsertin ohjelmisto luo katsauksen kuoron viime vuosien taiteeseen. Luvassa on kuorolaulun lisäksi myös soittimin säestettyjä ohjelmanumeroita ja videotaidetta. Jatka lukemista…

Aino-kuoro kouluttautui Rajaton-risteilyllä

NMKY:n Aino-kuoro osallistui 2.- 3.2. Viking Line Gracella Sulasolin (Suomen laulajain ja soittajain liitto) Varsinais-Suomen piirin ja Viking Linen yhteistyössä järjestämälle kuorojen koulutusristeilylle, jossa kouluttajina toimivat lauluyhtye Rajattoman jäsenet.

Lauluyhtye Rajaton esiintyi ensimmäistä kertaa punaisilla laivoilla ja juhlisti samalla 20-vuotisjuhlavuottaan. Rajaton on täydentynyt uudella jäsenellä, kun jazz-laulaja Aili Ikonen liittyi mukaan vuoden 2018 syksyllä.

Kuorot jaettiin pienempiin ryhmiin, jossa oli 3-4 kuoroa. Jokaisella ryhmällä oli yksi Rajattoman jäsen kouluttamassa. Aino-kuoron kanssa samassa ryhmässä olivat Loimaan naislaulajat, CCL sekä mieskuoro Laulun ystävät. Kouluttajana ryhmässä toimi Soila Sariola.

Koulutuksessa jokainen kuoro esitti yhden kappaleen, jota Soilan vinkeillä hiottiin paremmaksi. Myöhemmin iltapäivällä ryhmä sai koulutusta yhteisesti rytmiikasta, äänen käytön tekniikasta sekä yhteisen vireen löytymisestä. Koulutus oli ensimmäinen laatuaan ja erittäin antoisa. Jatkoa tämän kaltaisille tapahtumille toivottiin myös tulevaisuudessa.

Yhdenvertaisuus toteutuu musiikissa, kaikki voivat oppia soittamaan

Turun NMKY:n musiikkiopisto aloittaa syksyllä 2018 alueellisena pilottihankkeena käynnistettävän erityisryhmien bändiopetuksen. Erityisryhmiä edustavat mm. kehitys-,liikunta- ja näkövammaiset, oppimishäiriöistä kärsivät sekä mielenterveyskuntoutujat.

Vastaavaa erityisryhmille suunnattua pedagogisesti tavoitteellista opetusta ei tällä hetkellä järjestetä Turun alueella.Toteutus on yhteistyössä Turun Kaupungin kanssa. Alkava bändiopetus pitää sisällään ryhmämuotoista opetusta, jossa huomioidaan jokaisen osallistujan yksilölliset valmiudet ja haasteet osallistumiseen.

Soittimina on perinteisiä bändisoittimia: kitara, basso, rummut, rytmisoittimet, koskettimet ja laulu. Yhteismusisointi tarjoaa mahdollisuuden musiikista nauttimiseen, itseilmaisuun ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen. ”Metodina käytetään kuvionuotteihin perustuvaa oppimisjärjestelmää” kertoo musiikkiterapeutti Taru Nevavuori, joka toimii hankkeessa opettajana. Nevavuorella on usean vuoden kokemus erityisryhmien opettamisessa. Bändisoiton aloittaminen ei edellytä aiempaa musiikkitaustaa, se sopii yhtä hyvin kouluikäisille kuin aikuisille osallistujille. Ainoa vaatimus on innostus musiikkiin.

Maailman suurimman ei-poliittisen nuorisojärjestön NMKY:n (YMCA) perusajatuksena on tarjota yhteisöllisyyden kokemuksia ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksia kaikille. Syksyllä alkava erityisryhmien bändiopetus tukee tätä tavoitetta ja tulee täydentämään erityisellä tavalla vuodesta 2003 lähtien toimineen, noin 100 oppilaan Turun NMKY:n musiikkiopiston toimintaa.

Lisätietoja:
Turun NMKY:n musiikkisihteeri Tuomo Tirronen
p.050 313 2365
tuomo.tirronen@ymca.fi