Aura Brass Band

Aura Brass Band Turun NMKY:n Aura Brass Band on perustettu elokuussa v.2004. Ajatus turkulaisesta brass bandistä oli kytenyt jo jonkin aikaa useammankin soittajan mielessä, mutta kymmenen vuotta sitten tarjoutui NMKY:n taholta tilaisuus uuden orkesterin perustamiseen.

Aura Brass Bandin yhtenä tärkeänä tehtävä on tehdä eurooppalaista Brass Band ‐kulttuuria paremmin tunnetuksi Suomessa sekä kannustaa niin nuoria kuin aikuisia vaskimusiikin pariin. Soittajisto onkin alusta asti koostunut innokkaista vaskimusiikin harrastajista sekä yhä enenevässä määrin myös musiikin ammattilaisista ja ammattiopiskelijoista.

Orkesteri konsertoi ja esiintyy säännöllisesti kotikaupungissaan Turussa, mutta konserttimatkoja on tehty myös lähikuntiin sekä Helsinkiin ja Tampereelle. Tähän asti ehkä näkyvin esiintyminen on kuitenkin ollut Oslossa keväällä 2013, jolloin orkesteri sai kutsun tulla esiintymään European Brass Band Championships -kilpailujen yhteydessä pidettyyn konserttiin.

Aura Brass Bandin ohjelmisto on monipuolista sisältäen sekä kevyttä että klassista musiikkia eri aikakausilta, vaskiorkesterille sävellettyä ja sovitettua konserttimusiikkia sekä musikaalisävelmiä.


Yhteystiedot