Leirikeskus Harva

Harva esite (pdf)

Harva Camp Island (pdf)

 

Turun NMKY:n kesäleirikeskus Harva sijaitsee Airiston itälaidalla, Erikvallan niemen edustalla. Saaren pituus on n. 400 ja leveys n. 100 metriä. Saareen kuljetaan Heinänokan partiovenesatamasta Turun NMKY:n Vihuri-aluksella (noin 10-metrinen kalastusalus) tai pienveneillä.
Saari siirtyi NMKY:n omistukseen v. 1925 ja se on Suomen ensimmäinen kiinteä nuorisoleirikeskus. Harvan käyttökausi on huhtikuusta marraskuulle.
Saarella on mm. majoitusrakennus, luokka/askarteluhuone, sauna, urheilukenttä, frsibeegolf-rata, jättikota, grillikatos ja ruokala-huoltorakennus. Sauna on puulämmitteinen. Veneiden lisäksi saaressa on melontakalustoa ja muita vesitoimintavälineitä.

MAJOITUS

Majoitusrakennuksessa on kaksi erillistä makuusalia ryhmien majoittumiseen (max. 20+14 h). Makuusalit on rakennettu kahteen tasoon – osa majoittujista on ”parvella”.
Lisäksi rakennuksessa on kaksi majoitushuonetta ohjaajille (max. 8+8 h) ja johtajahuone (2hh). Rakennuksessa 3 pientä wc-tilaa.
Erillinen johtajamökki majoittaa 2-3 työntekijää. Johtajamökissä on sähkövalaistus ja -lämmitys, wc, sekä edelleen suihku ja takka.

KEITTIÖ-, RUOKAILU- JA WC-TILAT

Keittiössä on nykyaikaiset laitteet ruuan valmistamista ja elintarvikkeiden säilyttämistä varten.
Ruokalan eteisessä on naulakot ulkovaatteita ja kenkiä varten. Eteisessä on oma käsienpesupaikka ja käynti kahteen wc-tilaan, joista toinen on laajennettu liikuntaesteisiä varten. Ruokala on mitoitettu niin, että sinne mahtuu ruokailemaan 60 henkeä. Lisäksi käytössä on ”kabinetti”, johon mahtuu 10 -20 henkeä.
Rakennuksen alakertaan on sijoitettu wc- ja pesutilat pojille ja tytöille. Saniteettitiloihin on oma sisäänkäynti verannan kautta.

MONITOIMITILA

Monitoimitilassa  voi pitää mm. rippikoulun oppitunteja. Monitoimitilan vieressä on leirikeskuksen ”toimisto” ja varastotilaa.
Rakennuksessa on lisäksi johtaja-/ ohjaajamajoitusta 2-3 hengelle.