Leirikeskus Harva

Harva-esite 2019 (pdf)
Harva Camp Island (pdf)

 

Turun NMKY:n kesäleirikeskus Harva sijaitsee Airiston itälaidalla, Erikvallan niemen edustalla. Saaren pituus on n. 400 ja leveys n. 100 metriä. Saareen kuljetaan Heinänokan partiovenesatamasta Turun NMKY:n Vihuri-aluksella (noin 10-metrinen kalastusalus) tai pienveneillä.
Saari siirtyi Turun NMKY:n omistukseen v. 1925 ja se on Suomen ensimmäinen kiinteä nuorisoleirikeskus. Harvan käyttökausi on huhtikuusta marraskuulle.
Saarella on mm. majoitusrakennus, luokka/askarteluhuone, sauna, urheilukenttä, frsibeegolf-rata, jättikota, grillikatos ja ruokala-huoltorakennus. Sauna on puulämmitteinen. Veneiden lisäksi saaressa on melontakalustoa ja muita vesitoimintavälineitä.

MAJOITUS

Majoitusrakennuksessa on kaksi erillistä makuusalia isojen ryhmien majoittumiseen (max. 20+14 h). Makuusalit on rakennettu kahteen tasoon – osa majoittujista on ”parvella”. Lisäksi rakennuksessa on kaksi pienempää majoitushuonetta (max. 8+8 h) ja johtajahuone (2hh), sekä kolme wc:tä.

Erillinen johtajamökki majoittaa 2-3 työntekijää. Johtajamökissä on oma wc, suihku ja takka. Monitoimitilana toimivassa vanhassa majoitusrakennuksessa on kaksi 2hh.

KEITTIÖ-, RUOKAILU- JA WC-TILAT

Ruokala on mitoitettu niin, että sinne mahtuu ruokailemaan 60 henkeä. Lisäksi käytössä on ”kabinetti”, johon mahtuu 10 -20 henkeä. Keittiössä on nykyaikaiset laitteet ruuan valmistamista ja elintarvikkeiden säilyttämistä varten.
Ruokalan eteisessä on naulakot ulkovaatteita ja kenkiä varten. Eteisessä on oma käsienpesupaikka ja käynti kahteen wc-tilaan, joista toinen on laajennettu liikuntaesteisiä varten.
Rakennuksen alakertaan on sijoitettu isot wc- ja pesutilat pojille ja tytöille. Saniteettitiloihin on oma sisäänkäynti verannan kautta.

MONITOIMITILA

Monitoimitilassa  voi pitää mm. kokouksia, koulutuksia tai rippikoulun oppitunteja. Monitoimitilaa käytetään myös hartaustilana. Rakennuksessa on myös varastotilaa.